top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee hooggeplaatste terroristen in Jenin gedood kampcommandant Muhammad Zabeidi


Muhammad Zabeidi. Screenshot N12News


In een gezamenlijke operatie ter bestrijding van terrorisme in het vluchtelingenkamp Jenin onder bevel van de 646e Reserve Brigade, Dovdvan Reserve Unit, IDF, Engineering en MGB-strijders, en onder leiding van de inlichtingendienst van de Shin Bet en de IDF, zijn twee terroristen geëlimineerd onder wie Muhammad Zabeidi, commandant van het vluchtelingenkamp in Jenin.


Zabeidi, een van de belangrijkste terroristen in het vluchtelingenkamp van Jenin, was betrokken bij uitgebreide terroristische activiteiten en voerde terreuraanvallen uit en promootte op verschillende manieren andere aanslagen, zoals op 13 mei 2023 waarbij een burger en vier IDF-soldaten gewond raakten. Zabeidi werd in het onderzoek aangeklaagd wegens betrokkenheid bij het leveren van voertuigen voor aanslagen en het sturen van terroristen.


Foto IDF woordvoerder


De IDF-soldaten omsingelden het gebouw waar Zabeidi zich samen met andere terroristen had verschanst en beschoten op het gebouw. ​​Na het doorzoeken van het gebouw werden twee terroristen gevonden die waren gedood: Muhammad Zabeidi en Hussam Hanon, en met hen drie M-16-wapens en patronen. die door hen werden gebruikt.


Foto IDF woordvoerder


Gedurende de nacht viel een IDF-vliegtuig een gewapend terroristenteam aan dat in het gebied was geïdentificeerd en datt onze strijdkrachten in gevaar bracht. Ook hebben de strijders tijdens de operatie een ondergrondse schacht en een draaibank voor de productie van wapens gelokaliseerd en vernietigd. In het vluchtelingenkamp vernietigden de strijders de aanwezige explosieven en in Hebron werden vijf gezochte mannen gearresteerd, waaronder een hoge Hamas-functionaris en werden Hamas-vlaggen n beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ruim 2.000 gezochte personen gearresteerd in de Judea en Samaria Divisie en de Bekaa en Emekim Divisie, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.534 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page