top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee nieuwe peilingen laten verlies voor Netanyahu blok zien en winst voor de oppositie


Screenshot Channel 13


Uit peilingen van de Israëlische nieuwszenders Channel 12 en Channel 13 blijkt dat, hoewel de Likud partij onder leiding van premier Netanyahu nog steeds de grootste poartij is met 29 zetels, Yeah Atid, de partij van oppositieleider Yair Lapid 5 zetels heeft gewonnen sinds de laatste verkiezingen en uitkomt op 22 zetels in de peiling van Channel 13 en 21 zetels in de peiling van Channel 12.


De partij van Benny Gantz, Blue & White, wint ook, namelijk 2 zetels meer bij Channel 12 waarbij hij uitkomt op 10 Knesset zetels en in de peiling van Channel 13 op 11 zetels.


De Yamina-partij van Naftali Bennett zag gemengde resultaten in de peilingen, met 2 zetels verlies in de Channel 12 peiling waardoor hij uitkomt op 5 zetels ,terwijl de Channel 13 peiling hem 1 zetel winst gaf waardoor hij uitkomt op 8 zetels.


Uit beide peilingen bleek dat het voor Netanyahu moeilijker zou worden om een ​​regering te vormen als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden.


Uit de Channel 13-peiling bleek dat het pro-Netayahu blok 50zetels zou behalen terwijl de anti-Netanyahu partijen 62 zetels zouden krijgen en dus een meerderheid in de Knesset zouden hebben, waarbij de 8 zetels van Bennett niet zijn meegeteld.


De Channel 12 peiling liet zien dat het pro-Netayahu blok 53 zetels zou krijgen, de anti-Netanyahu partijen 58 zetels, waarbij de 5 Yamina's zetels en de 4 Ra'am's 4 zetels niet zijn meegeteld.


Op de vraag wie er premier zou moeten worden antwoorden volgens de Channel 12 peiling 40% dat Netanyahu dat zou moeten worden, maar Lapid kwam dichterbij met 35% van de stemmers die hem als toekomstig premier zagen.

Uit de Channel 13 peiling kwam naar voren dat Netanyahu 41% van de stemmen ontving, met Lapid zelfs nog meer dichterbij met 37%, terwijl 16% nog geen besluit had genomen.


Op de vraag of men het eens was met het staakt het vuren, antwoorde bij Channel 12 47% het daarmee niet eens te zijn terwijl 35% het wel daarmee eens was.

Bij Channel13 was de uitkomst op deze vraag dat 48% het daarmee oneens was en 40% het daarmee wel eens was.


Op de vraag wie er 'had gewonnen' na het bestand, antwoorde bij Channel 12 50% dat geen van beiden had gewonnen, en bij Channel 13 gaf 54% dat antwoordt.


De Channel 13 peiling liet ook zien dat 45% van de Israëli's de voorkeur zou geven aan een nieuwe verkiezingsronde, terwijl 42% de voorkeur zou geven aan een eenheidsregering en 13% geen mening over het onderwerp heeft.

66 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page