top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee raketten uit Gaza in de lucht onschadelijk gemaakt; IDF valt Hamas doelen aan


Moment van IDF aanval. Screenshot KAN News


Twee raketten werden enkele uren na elkaar op zondagavond en de vroege uren van maandag vanuit Gaza richting zuid Israël afgevuurd. Beiden werden door de Iron Dome in de lucht vernietigd. Drie mensen raakten lichtgewond toen ze naar de schuilkelders probeerden te vluchten.


Nadat de eerste raket was vernietigd vooerde de IDF luchtaanvallen op Hamas doelen in Gaza uit waarbij o.a. een wapenfabriek en wapenopslag, evenals een schacht naar een ondergrondse terreurtunnel, werden vernietigd.


Terswijl de IDF daarmee bezich was vuurden iets na 2 uur maandagmorgen, terroristen uit Gaza opnieuw een raket op zuid Israël af.


Hierop werden opnieuw Hamas doelen aangevallen waren onder een mortierinstallatie vanwaar af op de vliegtuigen werd geschoten.


Documentatie van de eerste IDF aanval:

Het was de derde avond op rij dat raketten vanuit Gaza richting zuid Israël werden afgevuurd, waardoor de opperbevelhebber van de IDF heeft gewaarschuwd dat een escalatie nu tot de mogelijkheden behoort, hetgeen zou betekenen dat er opnieuw zal worden gevochten in en rond Gaza.


“De Israel Defense Force verdedigt de grens met Gaza en zal geen enkele schending van de soevereiniteit accepteren. We reageren krachtig op elke overtreding en zullen dat blijven doen. Als de situatie escaleert, zullen Hamas en de Gazastrook een hoge prijs betalen”, zei Kohavi.


Net als in de voorgaande twee nachten nam geen enkele Palestijnse groep publiekelijk de verantwoordelijkheid voor de raketten.


Tijdens het afgaan van het luchtalarm raakten drie personen lichtgewond toen ze naar de schuilkelders probeerden te rennen. Ze zijn ter plaatse door MDA personeel behandeld.


Bij de raketaanvallen zijn verder geen gewonden gevallen en is er ook geen schade gemeld.
88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page