top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee terroristen gepakt die vrouw hebben vermoord; premier Netanyahu bezoekt plek aanslag


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


De IDF deelde dinsdag morgen om 6 uur mee dat ze twee terroristen hebben gepakt die maandag Batsheva Nigri, 42, hebben vermoord. Dit gebeurde een aantal uren nadat premier Netanyahu en minister van Defensie Gallant, zich op de plek van de aanslag hadden laten inlichten.


De persverklaring van de IDF luidde: Na gezamenlijke inlichtingen- en operationele activiteiten onder leiding van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie werden twee Palestijnen, inwoners van Hebron en familieleden van elkaar, aangehouden. Zij worden verdacht van het uitvoeren van de schietaanval die gisterochtend plaatsvond nabij Hebron, waar Batsheva Nigri werd gedood en een extra Israëlische burger gewond raakte.


Tijdens hun eerste ondervraging koppelden de twee zich aan het uitvoeren van de aanval. Na hun aanhouding werd het wapen waarmee de aanval zou zijn uitgevoerd, ingeleverd en in beslag genomen.


Het wapen wat door de terroristen is gebruikt. Foto woordvoerder Israëlische politie


De verdachten zijn voor verder verhoor overgebracht naar de ISA.


Enkele uren daarvoor hadden premier Netanyahu en minister van Defensie Gallant zich op de plek van de aanslag laten voorlichten, in het bijzijn van stafchef van de IDF, luitenant-generaal. Herzi Halevi en ISA-directeur Ronen Bar.


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Netanyahu zei daarbij [vertaald uit het Hebreeuws] : "Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de familie van Batsheva, moge G'd haar wreken, een toegewijde moeder van drie kinderen die vandaag op zo'n wrede manier werd vermoord in de buurt van Hebron. Ik zou ook mijn beste wensen voor herstel willen sturen aan de man die gewond raakte; we bidden allemaal voor zijn welzijn.

We bevinden ons midden in een terroristische aanval die wordt aangemoedigd, geregisseerd en gefinancierd door Iran en zijn bondgenoten.

Wij werken de klok rond, alle commandanten en alle soldaten, om zowel de moordenaars als degenen die Israëlische burgers proberen te vermoorden, te arresteren. Vanaf vandaag hebben we ze allemaal gevangen en deze gaan we ook vangen.

Het moet duidelijk zijn dat een aanzienlijk deel van deze terroristische golf het gevolg is van leiding van buitenaf. We gebruiken middelen, en we zullen er nog meer gebruiken, zowel offensief als defensief, om de rekeningen te vereffenen met de moordenaars en degenen die hen op pad sturen, dichtbij en ver weg.

Ik wil graag mijn volledige steun geven aan de commandanten en soldaten die dag en nacht werken om de bewoners te beschermen, om ons allemaal te beschermen, en we moeten hen allemaal steunen."

103 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page