top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee terroristen van aanslag Ariël opgepakt

De beide terroristen kort na arrestatie. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Na een klopjacht van 20 uur hebben de IDF en veiligheidsdiensten in het niet ver van Ariël gelegen dorp Qarawat Bani Hassan de twee Palestijnse terroristen gearresteerd die naar verluidt achter vrijdagavond achter de dodelijke terroristische aanslag zaten bij de ingang van de stad Ariel.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De twee terroristen zijn zaterdagavond gearresteerd in de nabijgelegen stad Qarawat Bani Hassan, waarbij ook de beide wapens die bij de aanval werden gebruikt, in beslag werden genomen tijdens de arrestatie, zei de veiligheidsdienst van Shin Bet, nadat de twee in hun huizen werden opgepakt.


De bij de aanslag gebruikte wapens. Foto politiewoordvoerder


De arrestatie werd uitgevoerd door de Yamam-eenheid van de politie, IDF-troepen en leden van de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Palestijnse media noemden de twee Sameeh Assi en Yahya Marei, beiden in de twintig.

Volgens de nieuwssite Ynet blijkt uit onderzoek dat de twee terroristen goed bekend waren in het gebied en voor de aanval naar een hooggelegen punt in het gebied reed om de wachtpost te observeren.


Ze hadden de beveiligingspost geïdentificeerd als een potentieel zwak punt, vooral op vrijdagavond, toen er minder beveiliging was en het verkeer in het gebied licht was, aldus Ynet.


Nadat ze de wachtpost hadden geobserveerd, reden ze ernaartoe en realiseerden zich dat er geen bewakers buiten de post waren. Meestal stonden er twee bewakers buiten de poort van de nederzetting op twee verschillende plekken.


De openbare omroep Kan zei dat de aanvallers twee keer voor de aanval langs de wachtpost waren gereden om de poort te controleren en te zien wat de bewakers aan het doen waren.


De verdachten openden eerst het vuur vanuit hun voertuig en raakten Golev, maar merkten beweging in de structuur achter hem op en realiseerden zich dat er een tweede persoon binnen was.


Ze verlieten het voertuig, dat een vals Israëlis kenteken had, en bleven schieten, met als doel de tweede bewaker te raken, maar slaagden er niet in om Golev's verloofde, Victoria Fligelman, te raken, die ongedeerd bleef bij de schietpartij doordat Gpolev haar met zijn lichaam beschermde


Na de aanval reden de vermoedelijke terroristen ongeveer 20 minuten weg, reisden een paar kilometer, en kwamen aan in een open gebied, waar ze het voertuig in brand staken.


Veiligheidsfunctionarissen ontdekten de identiteit van de aanvallers binnen twee uur na de schietpartij, aldus het rapport. Hun huizen, beide in hetzelfde dorp, werden onder toezicht gesteld.


Op zaterdag naderden special forces beide huizen tegelijk. De arrestatie werd uitgevoerd door de Yamam-eenheid van de politie, troepen van het Israëlische leger en Shin Bet-officieren, vielen de huizen tegelijk binnen en arresteerden beide terroristen, aldus Ynet.


De Israëlische bewaker die vrijdag werd gedood bij de dodelijke terreuraanslag buiten de nederzetting Ariel op de Westelijke Jordaanoever, werd genoemd is de 23-jarige Vyacheslav (Vladi) Golev uit Beit Shemesh, die zijn lichaam gebruikte om zijn verloofde, met wie samen dienstdeed, te beschermen.


Vyacheslav (Vladi) Golev en verloofde Victoria Fligelman. Foto via Facebook


Vrijdagavond rond 23.20 uur stopten de twee Palestijnen bij de ingang in een Suzuki met Israëlische kentekenplaten. Beveiligingsbeelden van de scène toonden vervolgens dat ze de auto verlieten en het vuur openden op de beveiligingspost met wat vermoedelijk een Carlo-machinepistool was.


De mannen keerden vervolgens terug naar de auto, voordat ze terugkeerden naar de post om hem neer te steken voordat ze een U-bocht maakten en wegreden. De auto werd later uitgebrand teruggevonden in de nabijgelegen Palestijnse stad Salfit.


Vyacheslav, die uit een ultraorthodoxe familie van zeven uit Beit Shemesh kwam, bewaakte de ingang met zijn verloofde, Victoria Fiegelman uit Ashkelon.


Minister van Defensie Benny Gantz betuigde zijn medeleven aan de familie van Golev en prees de veiligheidstroepen voor hun snelle reactie op de aanval. "De staat Israël heeft terreur altijd verslagen en we zullen doen wat nodig is, op alle fronten, op elk moment en met alle middelen om het in deze tijden opnieuw te verslaan", zei Gantz.

Premier Naftali Bennett, zei zaterdagavond: "Ik wil mijn medeleven betuigen aan de familie van de bewaker die is vermoord toen hij zijn collega gisteravond in Ariel met zijn lichaam beschermde tegen de terroristen. Vanavond hebben de veiligheidstroepen de terroristen aangehouden. Er is geen terrorist die we niet bereiken en waarmee we afrekenen. Onze oorlog met het terrorisme duurt lang."


De terroristische groepering al-Aqsa Martelarenbrigades, eiste de verantwoordelijkheid voor de aanval op met een gemaskerde man die in een video zei "net zoals we beloofd hebben dat we zullen werken om steden af ​​te sluiten" en dat de aanval "een reactie is op de Israëlische agressie in Jeruzalem. "176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page