top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee verdachte terroristen van schietpartij op bus met militairen zijn gepakt


De door de terroristen weggegooide wapens. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Twee personen die verdacht werden van het uitvoeren van de schietaanval in het gebied van de Jordaanvallei, werden aangehouden; een IDF-soldaat raakte ernstig gewond en vijf andere soldaten raakten lichtgewond tijdens de aanval.

.

Na het rapport over het schietincident in het gebied van de Jordaanvallei, wijst een eerste onderzoek uit dat het een schietaanval was, waarbij gewapende terroristen op een bus schoten, waarbij een IDF-soldaat ernstig gewond raakte, vijf soldaten en de burgerchauffeur raakten licht gewond. De verdachten sloegen op de vlucht.


De gewonde burger en soldaten zijn volledig bij bewustzijn en zijn naar een ziekenhuis geëvacueerd voor verdere medische behandeling en hun families zijn geïnformeerd.


IDF en de Israëlische politie werden ter plaatse gestuurd en begonnen met het zoeken naar de terroristen en het blokkeren van routes in het gebied. Kortgeleden zijn twee gewapende verdachten aangehouden in een auto.


De veiligheidstroepen zetten het onderzoek voort nadat de terroristen en de aangehouden verdachten zijn overgebracht naar de ISA voor verdere verwerking.


Minister van Defensie Benny Gantz prijst Israëlische troepen voor de arrestatie van een paar verdachten na een schietaanval op de Westelijke Jordaanoever, waarbij vijf Israëliërs gewond raakten.


"De veiligheidstroepen lanceerden onmiddellijk een klopjacht en vingen de aanvalsverdachten in een snelle en professionele operatie", zegt hij.


"We zullen onze gerichte operaties tegen terreur in het gebied van Judea en Samaria blijven uitbreiden", voegt hij eraan toe, terwijl hij de Bijbelse naam voor de Westelijke Jordaanoever gebruikt.


Ook de gewonden wenst hij een spoedig herstel.114 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page