top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

TytoCare-telezorgkits gedoneerd aan landen in nood


Foto met dank aan TytoCare

Het in Israël gevestigde TytoCare, maker van een draagbare onderzoekskit voor AI-aangedreven, on-demand, fysieke examens op afstand, heeft een teruggave-initiatief gelanceerd, TytoCareS.


Het programma zal donaties van TytoHome-apparaten van TytoCare en partners, waaronder gezondheidssystemen en verzekeraars, vergemakkelijken en aanvullen. Het doel is om meer toegang tot medische zorg te bieden aan achtergestelde bevolkingsgroepen over de hele wereld.


TytoHome maakt uitgebreide fysieke onderzoeken op afstand van hart, huid, oren, keel, buik en longen mogelijk en meet de hartslag en lichaamstemperatuur, die essentieel zijn voor de behandeling van veel acute en chronische aandoeningen. Hierdoor kunnen artsen in de gezondheidszorg de essentiële klinische gegevens verkrijgen die ze nodig hebben om patiënten op afstand te monitoren, diagnosticeren en behandelen.


De eerste grote teruggave van TytoCareS is een gezamenlijke donatie met Novant Health, een geïntegreerd gezondheidszorgsysteem in North Carolina, South Carolina en Georgia.


Novant Health doneert meer dan 330 TytoHome-apparaten aan gemeenschappen in Oekraïne die vanwege de aanhoudende oorlog geen toegang hebben tot basisgezondheidszorg. TytoCare doneert nog eens 50 apparaten.


Eerder schonk TytoCare in samenwerking met Sheba Medical Center TytoHome-apparaten aan een weeshuis in Tsjaad en aan het virtuele ziekenhuis Sheba Beyond voor Oekraïense vluchtelingen in Moldavië.


Het Sheba Beyond-team leidt Oekraïense artsen op, zodat het lokale personeel, zodra het Sheba-team Oekraïne verlaat, deze oplossing op afstand kan blijven gebruiken voor medische controles en second opinion.


"We zijn erg trots dat TytoCare nu al miljoenen mensen over de hele wereld beïnvloedt via verschillende zorgmodaliteiten", zegt Dedi Gilad, CEO en medeoprichter van TytoCare.


"Met het TytoCareS initiatief gaan we een stap verder en maken we toegang tot eerstelijnszorg mogelijk voor nog meer mensen, inclusief degenen die momenteel helemaal geen toegang hebben, vanwege locatie, economische situatie of geopolitieke problemen."

38 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page