top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

U eist wij geven: extreemrechtse Avi Maoz krijgt NIS 70 miljoen per jaar voor Joods Staatsbewustzijn


Avi Maoz. Screenshot YouTube


Uit de gepubliceerde regeerakkoorden blijkt dat de extreemrechtse anti-LGBT partij, Noam, van Avi Maoz, zo'n 70 miljoen Shekel (€ 19 miljoen euro) per jaar heeft binnengehaald om het zogenaamde Department of Jewish State Consciousness op te richten, ofwel departement voor Joods Staatsbewustzijn.


Hoewel niemand kan uitleggen wat hiervan de bedoeling is, krijgt het departement wel 5 stafleden, terwijl we het hier hebben over een man die een eenmansfractie leidt.


Maar wacht even, we zijn er nog niet want dit was niet genoeg voor die homohater. Maoz krijgt ook nog 300 miljoen Shekel (€ 80 miljoen) per jaar over twee jaar voor zijn Joods Nationaal Identiteitsbureau, 50 miljoen NIS meer dan wat hem eerder was beloofd. Maar ook van dit bureau is niet geheel duidelijk wat de bedoeling is.


Daarnaast krijgt hij ook de titel van plaatsvervangend minister in het kabinet van de premier, waar zijn kantoor voor Joodse Nationale Identiteit ook zal worden gevestigd.


En dan krijgt Maoz ook de leiding over een eenheid die is afgesplitst van het Ministerie van Onderwijs, en die verantwoordelijk is voor externe onderwijsprogramma's op openbare scholen.


Maoz zei dat het zijn doel is om de "transparantie" voor ouders over de schoolprogrammering te vergroten. Met andere woorden er zal meer over orthodox Jodendom als leerstof komen en minder over moderne hedendaagse zaken en helemaal niet over LGTB is de angst van de meeste ouders.


En of dit allemaal niet genoeg was neemt Maoz ook de controle over Nativ over, dat de joodse immigratie uit voormalige Sovjetstaten beheert.


Over Nativ heeft Maoz gezegd dat hij de toelatingseisen wil aanscherpen om "dichter bij de orthodoxe definitie van Joods zijn" te komen. Met andere woorden emigratie van Russen zal bijna geheel tot stilstand komen.


128 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page