top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

UBQ gaat duurzame pallets maken voor verzending en logistiek


Foto via Plasgad


UBQ Materials cleantech ontwikkelaar van geavanceerde materialen gemaakt van afval, heeft een samenwerkings- en proefprogramma aangekondigd met Osem-Nestlé, een van Israëls grootste voedselproducenten en-distributeurs, en een dochteronderneming van Nestlé, het grootste voedsel- en drankbedrijf ter wereld.


“De verantwoordelijkheid voor het milieu gaat verder dan alleen de consumentgerichte producten en loopt door de hele toeleveringsketen. Pallets gemaakt met UBQ™ zijn een voorbeeld van een kans voor impact die zich achter de schermen in onze logistieke infrastructuur voordoet”, zegt Amit Ron, Packaging Manager bij Osem Nestle.


"Met één enkele materiaalvervanging pakken we een breed scala aan duurzaamheidsdoelen aan: het verminderen van de CO2-voetafdruk, het omleiden van afval en het behouden van eindige natuurlijke hulpbronnen," voegde hij eraan toe.


Om op aardolie gebaseerde kunststoffen op grote schaal te vervangen door duurzame alternatieven, moeten de vervangende materialen consistent en kosteneffectief zijn. UBQ Materials heeft op de markt één oplossing geïntroduceerd die aan alle eisen voldoet; UBQ is een competitief geprijsde thermoplast die volledig is omgezet uit ongesorteerd vast gemeentelijk afval, inclusief alle organische stoffen, die van stortplaatsen zijn afgevoerd.


Als onderdeel van deze samenwerking lanceert Osem-Nestlé een pilot waarin UBQ wordt geïntegreerd in logistieke pallets die worden gebruikt in de Osem-Nestlé's Tzabar Salads-productlijn.


De duurzamere pallets worden vervaardigd door Plasgad , een leider in herbruikbare plastic verpakkingen, opslag- en transportoplossingen. Het gebruik van UBQ™ in het injectieproces van de 14 kg PG1090-pallet is via verschillende aanpassingsopties afgestemd op de specifieke behoeften van het product, wat resulteert in een daling van 24% van de CO2-equivalente uitstoot over een periode van 20 jaar.


Hoewel het grootste deel van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) wordt vertegenwoordigd door transport binnen de logistieke sector, bieden transportverpakkingsproducten zoals pallets en verzendkratten een belangrijke kans om de BKG-uitstoot in deze sector te verminderen.


"Terwijl bedrijven in consumentengoederen de lat op het gebied van duurzaamheid hoger leggen, zal de aandacht blijven verschuiven naar het massale gebruik van 'onzichtbare kunststoffen' in de toeleveringsketens", zegt Tato Bigio, medeoprichter en mede-CEO van UBQ Materials. "Het potentieel voor UBQ™-toepassingen binnen Osem-Nestlé is aanzienlijk, met verreikende invloed die doorsijpelt in de wereldwijde organisatie en de industrie in het algemeen."
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page