top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

UBQ-materialen worden gebruikt om milieubewuste boxen te produceren


Foto Versatote


UBQ Materials, klimaat technologische ontwikkelaar van geavanceerde materialen gemaakt van niet-recyclebaar en organisch afval, heeft vandaag aangekondigd dat de toonaangevende distributeur van polymeren Plastribution and Casting Support Systems (CSS) Group een nieuwe lijn duurzame bakken voor het magazijn gaat ontwikkelen en logistieke sectoren met behulp van UBQ.


Versatote, het bedrijf van de CSS Group, zal de nieuwe reeks draagtassen produceren, die naast het gebruik van andere gerecyclede materialen de klimaatpositieve UBQ bevatten. Versatote zal UBQ gebruiken als een gemakkelijke materiaalruil voor polypropyleen om de ecologische voetafdruk van de bakken te verkleinen. De introductie van UBQ™ heeft geen invloed op de fysieke eigenschappen van de draagtassen en vereist geen veranderingen in het fabricageproces of de vereiste machines.


UBQ is een duurzame kunststofvervanger die volledig is gemaakt van organisch en niet-recyclebaar afval. Biobased en zeer recyclebaar, UBQ biedt een klimaatpositieve oplossing voor een circulaire economie. Eén ton UBQ in plaats van nieuw polypropyleen kan 11,7 ton CO2-eq besparen, gelijk aan de koolstofvastlegging van 948 bomen.


UBQ Materials maakt deel uit van Plastribution's Sustainable Materials Portfolio, dat een reeks innovatieve materialen van toeleveringspartners omvat. Plastribution adviseerde UBQ Materials aan CSS Group om volledig duurzame bakken te ontwikkelen als antwoord op de groeiende vraag van klanten naar milieubewuste producten.


"Plastribution is al meer dan 25 jaar een van onze meest vertrouwde leveranciers en we wisten dat we op hen konden rekenen voor de back-up die we nodig hadden voor dit project", aldus Chris Danby, verkoopmanager van Versatote. "Het UBQ materiaal is perfect voor onze behoeften en biedt ons een middel om te streven naar klimaatpositiviteit zonder merkbare prestatieverlies."


De vraag naar UBQ blijft wereldwijd groeien, terwijl bedrijven werken aan het nakomen van koolstofreductieverplichtingen bij de productie van eindproducten. Als gevolg hiervan opent UBQ Materials een nieuwe faciliteit in Nederland met een jaarlijkse productie van 80.000 ton, waarmee de kloof tussen de wereldwijde ecosystemen van afval en materialen verder wordt overbrugd.


"Bedrijven zetten zich in voor duurzame praktijken en minimaliseren hun ecologische voetafdruk door de aankoop van milieubewuste producten", zegt Jack 'Tato' Bigio, co-CEO en medeoprichter van UBQ Materials. "De beslissing van de CSS Group om duurzame producten te maken, versterkt dit engagement en stelt iedereen in staat een rol te spelen bij het verminderen van emissies en afval."
37 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page