top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uit peilingen blijkt groot verlies voor huidige regeringscoalitie


Screenshot tv


Uit een peiling van N12 News, blijkt dat indien er nu verkiezingen zouden worden gehouden, de huidige regeringscoalitie een groot verlies zou leiden, terwijl de oppositie partijen een meerderheid in de Knesset zouden behalen.


Als de Knesset verkiezingen vandaag zouden worden gehouden, zou het Netanyahu- blok 54 mandaten winnen, het oppositieblok 61 en de Hadash Ta'al-lijst - 5 mandaten.Uit de peiling bleek dat de Likud-lijst slechts 25 Knesset zetels zou hebben gekregen als de verkiezingen vandaag waren gehouden, terwijl de lijst van Benny Gantz 23 zetels en Yesh Atid, onder leiding van Yair Lapid, 22 zetels krijgt. De religieus-zionistische lijst krijgt 12 zetels, Shas met 10 en Tora-jodendom 7.


Israël Beytenu zou 6 mandaten krijgen, en Ra'am, Hadash-Ta'al en Meretz, die niet tot de huidige Knesset zijn toegetreden, krijgen allemaal 5 zetels.


Echter de Labour partij zou haar plaats in de Knesset verliezen met slechts 3.1 mandaten.In de Hebreeuwse Ynet, zeiden Likud Knesset leden "Netanyahu en Levin verpletteren de partij, we zullen eindigen met 12 mandaten".


Zij zeiden ook dat "Netanyahu 12 mandaten ontving van Likud onder leiding van Sharon, in dit tempo zal hij de Likud in dezelfde situatie nalaten aan degene die na hem komt. Het is triest."


Uit de peiling blijkt ook dat 63%, bijna tweederde van de respondenten, tegen het ontslag van minister van Defensie Yoav Galant is.


Meer dan de helft van het grote publiek (53%) steunt het protest tegen de gerechtelijke hervormingen, terwijl onder Likud-kiezers 35% van de respondenten het steunt, en onder Netanyahu blokkiezers 23%.


Op de vraag of ze het besluit om de wetgeving stop te zetten zouden steunen of ertegen waren, antwoordde 63% dat ze de stopzetting van de wetgeving steunden, terwijl 24% getuigde dat ze tegen de stap waren en 13% antwoordde dat ze het niet wisten.212 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page