israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uitbreidingen toeristische attracties in Jeruzalem en Tel Aviv


Het geplande café en plein bij de Tower of David in oude stad Jeruzalem. Tekening door Kimmel Eshkolot Architects via ISRAEL21C


Ondanks dat toeristen nog niet naar Israël kunnen wordt er druk gewerkt aan nieuwe toeristische attracties in het land zoals in bijvoorbeeld Jeruzalem waar het complex van Tower of David project bij Jaffa gate wordt uitgebreid en in Tel Aviv waar er meer fiets-en wandelroutes zijn bijgekomen.


Het Tower of David Museum , gelegen vlakbij Jaffa gate, begon een project van $ 40 miljoen om de historische citadel en het archeologische park ui te breiden en te renoveren, waarbij het huidige gebied van het geschiedenismuseum van Jeruzalem werd verdubbeld tot 20.000 vierkante meter.


Het plan omvat een nieuw bezoekerscentrum met verzonken ingang, zeven nieuwe galerijen, een café, een multisensorische ervaring in de archeologische vindplaats Kishle van het museum, extra tentoonstellingsruimtes en openbare toiletruimtes, en twee liften om de toegankelijkheid te verbeteren.

Een gebied met belangrijke Romeins-Byzantijnse vondsten onder de Jaffa Gate Plaza is bij het museum gevoegd nadat het meer dan tien jaar verlaten was geweest. In dit gebied komt een nieuwe onderwijsvleugel inclusief klaslokalen en een auditorium.


Een promenade met de archeologische vondsten van deze site leidt bezoekers van de nieuwe ingang van het museum naar de educatieve vleugel en zal aansluiten op de parkeerplaats onder het winkelcentrum Mamilla Avenue aan de overkant van de straat.

Tel Aviv


Park HaMesila) Tel Aviv


Wandelen en fietsen zijn geweldige manieren om door Tel Aviv te toeren, en nu zijn er twee opmerkelijke verbeteringen.


Een daarvan is de opening van het HaMesila Park langs de route van de oude Ottomaanse spoorweg, die Nahalat Binyamin en Herzl Street verbindt met het strand met veel fiets- en wandelpaden. De in aanbouw zijnde lightrail van Tel Aviv zal ondergronds van het park rijden.


Daarnaast belangrijke nieuwe uitbreidingen van de fietspaden rond de stad, onder meer langs belangrijke routes zoals de Dizengoff Boulevard, waardoor de stad nog vriendelijker wordt voor toeristen op twee wielen.


Gebleken is namelijk dat veel bezoekers van de stad er de voorkeur aangeven een (elektrische) fiets of elektrische scooter te huren die overal in het straatbeeld te vinden zijn.


136 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws