top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uitspraak Abbas maakt deel uit van groeiende trend van wereldwijde toe-eigenining van de Holocaust


Screenshot YouTube


Uren nadat Mahmoud Abbas' buitensporige opmerkingen van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas in Berlijn het lijden van Palestijnen gelijkstelden met "50 holocausts", heeft de Combat Antisemitism Movement (CAM) het Holocaust Trivialization Report: A Burgeoning Threat in 2021-2022 Trend Manifestaties & Analyse uitgebracht met details over in totaal 214 publieke manifestaties van bagatellisering en toe-eigening van de Holocaust in het afgelopen jaar.


Deze incidenten hebben betrekking op verklaringen die tussen juli 2021 en juli 2022 zijn gedaan door (politieke) functionarissen, en manifestaties van Holocaust-trivialisatie die zijn gemaakt of getoond bij openbare evenementen over de hele wereld.


De incidenten strekken zich uit over 29 landen, meer dan zes ideologische motivaties (COVID-19-beperkingen, Israëlisch-Palestijns conflict, algemene politieke oppositie en retoriek, conflict tussen Rusland en Oekraïne, sport en klimaatverandering).


"De opmerkingen van Abbas zijn een schandalige poging om de moord op zes miljoen Joden tijdens de Holocaust te bagatelliseren, en maken deel uit van een al lang bestaande positie van een man wiens doctoraat zich bezighoudt met het ontkennen van centrale delen van de Holocaust", zei CEO van CAM Sacha Roytman Dratwa.


"Hoewel de opmerkingen van Abbas bijzonder flagrant zijn, maken ze helaas deel uit van een groeiende wereldwijde trend om de misdaden van nazi-Duitsland tegen het Joodse volk te bagatelliseren en toe te passen."


“Door de trivialisering van de Holocaust ongecontroleerd te laten floreren, hebben we helaas heiligdommen gecreëerd voor antisemitische samenzweringen, regelrechte ontkenning van de Holocaust en andere extremistische ideologieën om zich te verspreiden. Deze trends hebben een perfecte storm veroorzaakt door het minimaliseren van de Holocaust-herdenking en de Joodse bezorgdheid over veiligheid tijdens een toch al oplevende golf van wereldwijd antisemitisme.”


Holocaust-trivialisatie incidenten kwamen het vaakst voor als ze te maken hadden met COVID-19-beperkingen en vaccinregelgeving. 125 incidenten zijn gecategoriseerd als gerelateerd aan Covid-19 pandemie gerelateerde gezondheidsmaatregelen die zijn geïmplementeerd door regeringen over de hele wereld, 58,4% van het totale aantal. 29 incidenten zijn gecategoriseerd als gerelateerd aan het Israëlisch-Palestijnse conflict, goed voor 13,6% van het totale aantal. Deze vergelijkingen worden gebruikt door anti-Israël activisten om de geschiedenis van de Holocaust te verdraaien door deze valselijk te koppelen aan de manier waarop de Joodse staat de Palestijnen tegenwoordig behandelt.


“We roepen wereldleiders en ambtenaren over de hele wereld op om een ​​einde te maken aan de groeiende trivialisering van de Holocaust door alle manifestaties te veroordelen en aan de kaak te stellen, en zo een firewall te creëren tegen regelrechte Holocaust-ontkenning en snel toenemend antisemitisme,” vervolgde Roytman Dratwa.


Volgens het rapport hadden de Verenigde Staten het grootste aantal incidenten in het afgelopen jaar met 80 incidenten, of 37,38% van het totaal. Binnen de Verenigde Staten manifesteerden 54 van de incidenten die zich voordeden, of 67,50% van het totale aantal incidenten in het land, zich in relatie tot COVID-19-regelgeving en -beleid.


Het Verenigd Koninkrijk had het op een na grootste aantal gemelde incidenten (24 incidenten, of 11,21% van het totaal), waarvan de meeste gerelateerd waren aan het Israëlisch-Palestijnse conflict. Israël gerelateerde incidenten bedroegen in totaal 37,50% van alle incidenten (9 meldingen) die in het Verenigd Koninkrijk werden gemeld. COVID-19 was de op één na hoogste ideologische categorie voor incidenten, in totaal 6 of 25% van alle gemelde incidenten.


Duitsland had het op twee na grootste aantal gemelde incidenten met 21 incidenten, goed voor 9,81% van het wereldwijde totaal.100% van de gemelde incidenten uit Rusland hield verband met het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Terwijl Rusland goed was voor 3,27% van het totale aantal incidenten, kwamen de 7 gerapporteerde incidenten voort uit antisemitische retoriek rond de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, en is het een van de nieuwste trends in de trivialisering van de Holocaust.


164 weergaven3 opmerkingen

3 commentaires


Henk Vinke
Henk Vinke
18 août 2022

De cijfers van de bezette Joodse gebieden zoeken voor zich.

J'aime

Teus Den Otter
Teus Den Otter
18 août 2022

Meer educatie over de Sjoa om zo te streven naar een leefbare ereld.

J'aime

HansLa23
HansLa23
17 août 2022

De man van 1,5 mrd die antisemitisme tot een kunst weet te verheffen en een slapjanus Scholtz stond erbij en keek ernaar en dacht later … o jee dit gaat fout , snel een Twitter excuus . Dit soort volk zonder ruggengraat bestuurt de grootste economie in Europa …

J'aime
bottom of page