top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

UJT- partij leider Moshe Gafni komt met wetsvoorstel van gescheiden baden in bronnen en natuurparken


Moshe Gafni. Foto Woordvoerder Knesset


De voorzitter van de financiële commissie van het Thora-jodendom, Moshe Gafni, legde een wetsvoorstel op de Knesset tafel om gescheiden bad uren voor mannen en vrouwen in bronnen en natuurreservaten van de Nature and Parks Authority te regelen. Volgens het wetsontwerp, dat werd gepubliceerd in "Israel Today", zal ten minste 15% van de bad uren van deze locaties gescheiden zijn.


De Nature and Parks Authority stelt in reactie op het verzoek van N12 dat "we het voorstel nog niet hebben ontvangen. Als we het ontvangen, zullen we het bestuderen en reageren."


Meteen na publicatie waren vrouwenorganisaties verontwaardigd over het besluit. "Gafni's rekening zou een wake-up call moeten zijn voor ons allemaal", zegt Hadas Danieli Yelin, CEO van de Women's Lobby. Onze rechten als vrouwen zijn in gevaar," zeiden ze tegen Channel 12 News.


Ze voegde eraan toe: "Segregatie van geslachten heeft één doel: vrouwen uit de publieke sfeer laten verdwijnen. Segregatie in de Nature Reserves and Gardens Authority betekent jongens die niet met hun moeder kunnen reizen en meisjes die geen tijd met hun vader kunnen doorbrengen. Dit is geen jodendom, dit is de manier van de mannen om ons terug te nemen. We zullen blijven vechten voor onze plaats. We kunnen niet gedwongen worden om uit de openbare ruimte te verdwijnen.'
100 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Jan 24, 2023

Das niet best

Like
bottom of page