top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ultraorthodoxe bondgenoot van Netanyahu eist stopzetting van het spoorwerk op Shabbat


Minister van Huisvesting en hoofd UJT partij Yitzhack Goldknopf. Screenshot YouTube


'We kunnen ern niet tegen' zei minister van Huisvesting en leider van de ultraorthodoxe UJT partij, in schriftelijke verklaring verzonden aan minister van Transport Regev en premier Netanyahu.


"Ik heb vernomen dat er op Shabbat bij de Israëlische Spoorwegen spoorwerkzaamheden worden uitgevoerd die geen kwestie van leven of dood ['pikuach nefesh'] zijn", schreef Goldknopf in de verklaring, aldus Haaretz.


Goldknopf merkte op dat het werk aan Shabbat in strijd is met coalitieakkoorden die werden ondertekend tussen Likud en de ultraorthodoxe partijen en benadrukte: "We kunnen deze situatie niet langer verdragen. Ik vraag om uw dringende tussenkomst in deze kwestie."


Het werk op Shabbat en met name infrastructuurwerk is een netelige kwestie geweest voor de ultraorthodoxe partijen en heeft in het verleden geleid tot coalitiecrises.


In het regeerakkoord tussen Likud en UJT, staat dat een vertegenwoordiger van het opperrabbinaat zal worden toegevoegd aan de commissie voor het afgeven van werkvergunningen op Shabbat. Dit is echter tot nu toe niet gebeurt.


De Israëlische spoorwegen zeggen "dat werkzaamheden gedurende de Shabbat noodzakelijk zijn omdat anders het treinverkeer op deze drukke lijn moet worden stopgezet'.129 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page