israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Undercoveragent zorgt voor oprollen bende Palestijnse wapenhandelaren


Aantal van de inbeslag genome machinepistolen. Foto Israëlische politie


Door het langdurig inzetten van een undercover agent heeft de Israëlische politie een bende van 20 Palestijnen opgerold die gedurende lange tijd bezig waren met het vervaardigen, smokkelen, distribueren en verhandelen van wapens.


Uit de specificaties van het onderzoek blijkt dat het gaat om ongeveer 25 deals waarbij ongeveer 30 wapens van verschillende typen zijn betrokken, sommige zelfgemaakt, andere omgezet verbouwd tot echte bruikbare wapens.Aantal van de inbeslag genome wapens. Foto Israëlische politie


De aanhoudingen werd voorafgegaan door een langdurig undercoveronderzoek onder leiding van de Blade 433-eenheid van de Israëlische politie, waarbij een undercoveragent werd ingezet. Na verloop van tijd won hij het vertrouwen van de verdachten en sloot hij zelfs zelf deals met ze, zo kocht hij tientallen Kalashnikov-achtige wapens, M-16's, een Carlo-machinepistool en verschillende soorten pistolen


Foto Israëlische politie


Aan de arrestaties nam de Etgar-eenheid deel , maar ook de speciale eenheid Gideonim (eenheid 33) in Blade 433, de grenspolitie en speciale eenheden van de IDF.


Uit de verklaring van de politie blijkt dat de undercoveragent belangrijke schakels had ontdekt in de keten van in opdracht gepleegde delicten, waaronder koeriers die wapens het land binnensmokkelden. Sommige 'gereedschappen' werden omgezet in echte wapens bedoeld voor criminele en terreuractiviteiten in het land. Extra wapens werden naar verluidt vervaardigd in Palestijnse plaatsen in Judea en Samaria.


101 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws