top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Unilever steeds meer onder druk in de Verenigde Staten


Foto Unilever Israël


Nu ook in de staat New York wordt aangedrongen gebruik te maken van de in 2016 aangenomen BDS wet, die het mogelijk maakt bedrijven te boycotten die Israël boycotten, wordt de druk op Unilever groter na de aankondiging van dochter onderneming Ben & Jerrys haar producten niet meer te verkopen in de settlements.


Zo zei de burgemeester van New York, Bill de Blasio, dat hij geen haast meer had een Ben & Jerrys ijsje te eten en riep hij de Gouverneur van de staat New York, Cuomo, op om beslissende actie te ondernemen en actie te ondernemen tegen moederbedrijf Unilever, met gebruikmaking van de in 2016 aangenomen wet die stelt 2016 "dat het doen van zaken met bedrijven die betrokken zijn bij een boycot tegen Israël verboden is", zo meldt de Hebreeuwse krant Ynet.


Deze wet is trouwens door 35 andere Amerikaanse staten aangenomen waaronder Californië, Zuid-Amerika. en North Carolina. Florida, Colorado, Georgia, Pennsylvania, Michigan, Texas en Nevada.


Jimmy Patronis, directeur van openbare pensioenfondsen in Florida, zei vorige week in een interview met CNBC dat zijn kantoor was begonnen de kwestie te bespreken om tot een boycot van Unilever over te gaan.


De burgemeester van de gemeenteraad van Long Island, Don Calvin, die 59 dorpen en steden verenigt met een totale bevolking van ongeveer 800.000 inwoners, beloofde vorige week het gebruik van Unilever-producten in openbare gebouwen onder zijn jurisdictie te voorkomen, zo melde het lokale netwerk ABC7.


Het grootste openbare pensioenfonds in New York stuurde afgelopen vrijdag een brief naar Unilever, waarin het waarschuwde dat het overweegt investeringen in het bedrijf te beperken na de Ben & Jerrys boycot van Israël.
250 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page