top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

United Hatzalah heeft nu ook een medische luchteenheid met 3 helikopters


Foto United Hatzalah


United Hatzalah in Israël heeft vandaag zijn medische luchteenheid (medevac) ingehuldigd, bestaande uit drie helikopters en 30 vluchtparamedici. De eenheid zal onmiddellijk medische luchthulp verlenen in het noorden, midden en zuiden van Israël.


De helikopters, die worden bestuurd door piloten die voorheen in helikoptereenheden van de Israëlische luchtmacht dienden, zullen worden bemand door paramedici van United Hatzalah, die allemaal een uitgebreide training hebben gekregen met de luchtlandingsvoertuigen en evacuatietechnieken.


De helikopters zijn speciaal uitgerust voor noodvervoer door de lucht van patiënten in kritieke toestand en zijn uitgerust met speciale apparatuur van het Zwitserse bedrijf Bucher Industries.


Bovendien zullen de paramedic worden uitgerust met gespecialiseerde bodycams die live beelden van de scène naar het Dispatch and Command Center van United Hatzalah zullen sturen.


Foto United Hatzalah


De helikopters zijn uitgerust met de modernste medische apparatuur en worden te allen tijde bemand door twee paramedici van de eenheid. De eenheid zal 24 uur per dag, zeven dagen per week, het hele jaar door operationeel zijn en zal medische zorg van het hoogste niveau bieden.


President en oprichter van United Hatzalah Eli Beer, die aanwezig was bij de oefening, sprak over de eenheid en zei: “Ik ben er trots op hier vandaag te zijn samen met de leiding van United Hatzalah, inclusief CEO Eli Pollack en vice-presidenten Michael Brown en Dov Maisel.


Dit is een gedenkwaardige dag op het gebied van spoedeisende geneeskunde voor Israël en voor de 6.500 vrijwilligers van de organisatie die medische zorg biedt tijdens noodsituaties in Israël en over de hele wereld. Deze helikopters voegen zich nu bij onze vloot van voertuigen voor medische hulp, waaronder boten die dekking bieden op het Meer van Galilea (Kinneret), ATV's voor reddingsacties die plaatsvinden in bergachtige gebieden, stranden en gebieden met moeilijk terrein, en andere gespecialiseerde voertuigen die we uitrusten onze zoek- en reddingseenheden met.


Foto United Hatzalah


Vandaag zijn we er trots op deze gespecialiseerde eenheid aan onze gelederen toe te voegen om een ​​snellere medische noodhulp te bieden aan de burgers van Israël, door snellere evacuaties te bieden voor noodsituaties veroorzaakt door terreuraanslagen of andere traumatische gevallen in het hele land. Met slechts één telefoontje vanaf de plaats van een kritieke noodsituatie worden de helikopters van onze medische luchteenheid naar de locatie van de noodsituatie gestuurd met professioneel en zeer bekwaam personeel aan boord dat meer levens zal redden.”


Directeur van United Hatzalah's Air Medical Unit Dana Nagler voegde toe: "Op het moment dat een noodsituatie wordt ontvangen die de gespecialiseerde zorg en transport van de air medical unit vereist, zal United Hatzalah's Dispatch and Command Center de dichtstbijzijnde helikopter sturen, die zal aankomen op de scène in slechts enkele minuten. Na eerste medische zorg in het veld te hebben verleend en alle nodige voorbereidingen te hebben getroffen voor medevac-transport, wordt de patiënt door de vluchtparamedici naar de helikopter van United Hatzalah gebracht en naar het meest geschikte ziekenhuis of medisch centrum vervoerd om de hoogst mogelijke zorg te krijgen. Het ziekenhuis wordt op de hoogte gehouden van de inkomende patiënt, diens toestand en ontvangt zoveel mogelijk informatie voordat de patiënt arriveert.”


De unit zal vanaf 12 maart volledig operationeel zijn.
770 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page