israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

United Hatzalah vrijwilligers zamelden geld in en renoveerden huis van familie na spoed bevalling


Keuken voor (links) na (rechts) renovatie. Foto via United Hatzalah


Vrijwilligers voor de medische dienst United Hatzalah hadden geld ingezameld en ook een huis gerenoveerd in de wijk Geula in Jeruzalem van een familie die ze twee weken geleden hielpen bij een spoedbevalling.


De vrijwilligers zagen de problemen met het huis van een gezin met een nieuwe baby zoals onder meer geen ramen, geen badkamerverlichting of een deur, evenals kapotte bedden.


United Hatzalah-vrijwilliger Avi, die een van de eerste hulpverleners was bij de noodbevalling, zei: "Toen de moeder en haar nieuwe babymeisje naar de kraamafdeling in het ziekenhuis werden gebracht, realiseerden we ons dat het huis in een vreselijke staat verkeerde. Als vrijwilligers van United Hatzalah reageren we op alle verschillende plaatsen op noodsituaties en zien we nogal wat huizen die niet de schoonste of de mooiste zijn. Na het zien van dit huis waren we echter geschokt dat hier iemand kon wonen. Het was niet alleen erg vies, maar het viel ook uit elkaar. Het was voor niemand geschikt om in te wonen, zeker niet in een gezin met veel kinderen. We besloten geld in te zamelen en het huis voor hen te renoveren. Tot onze grote vreugde deden veel mensen mee en doneerden geld voor het goede doel.”


Na anderhalve week ontvingen de vrijwilligers voldoende gulle donaties om aan het werk te gaan. United Hatzalah huurde een appartement voor het gezin om in te verblijven terwijl hun huis werd gerenoveerd. Er werd een aannemer ingehuurd om de renovaties te leiden en ze begonnen meteen.Badkamer voor (links) na (rechts) de renovatie. Foto via United Hatzalah.


Veel geweldige en attente mensen uit de gemeenschap, naast de United Hatzalah-vrijwilligers, hoorden over het project en kwamen meehelpen met de renovatie en de schoonmaak. Eén man in het bijzonder, Nati Azarzar, slaagde erin om in het belang van de familie veel donaties binnen te halen, waaronder bedden, beddengoed en nieuwe apparaten.


Binnen slechts vier dagen was het huis getransformeerd. Het hele huis is gerenoveerd, van de badkamers tot de keuken. Ook kreeg het huis nieuwe apparaten en elektriciteit door het hele huis. Ze voorzagen de familie van nieuwe meubels, waaronder bedden, een bank en opbergkasten. De keuken was gevuld met voedsel voor het gezin. Er werden nieuwe ramen geplaatst en het huis werd opnieuw geschilderd. Ze kochten zelfs nieuw linnengoed voor hen, evenals verschillende andere noodzakelijke items, zoals haarborstels voor de meisjes.


De vernieuwde woonkamer. Foto United Hatzalah.


Net voordat het gezin terugkeerde naar hun huis, kwamen de United Hatzalah-vrijwilligers die reageerden op de geboorte, evenals anderen, om de vloeren te dweilen van al het vuil, de bedden op te maken en alle laatste stappen van de renovatie van het huis. Ze maakten grondig schoon en maakten het huis klaar voor de familie om er net op tijd voor Shabbat in te trekken.


Foto via United Hatzalah

70 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws