israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Universiteit van Tel Aviv lanceert Center for Innovation Labs


Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv via ISRAEL21C


De Universiteit van Tel Aviv heeft haar voornemen aangekondigd om het Center for Innovation Laboratories vóór het academische jaar 2021-2022 te lanceren. Het mandaat van het centrum is om de krachten te bundelen met de Israëlische industrie om baanbrekend onderzoek met potentiële toepasbaarheid binnen drie tot zeven jaar vooruit te helpen.


Zes laboratoria, samen met extra laboratoria in aanbouw, zullen proberen een uitgebreide wetenschappelijke en innovatieve oplossing te bieden voor specifieke behoeften van industriële en openbare instanties zoals ziekenhuizen en scholen.


Als de gezondheidsindustrie bijvoorbeeld behoefte heeft aan unieke diagnostische fotografische technologie, zullen de onderzoekers proberen om binnen relatief korte tijd een passende oplossing te bieden.


Het toepassingsgerichte model verschilt van traditioneel fundamenteel onderzoek, dat meestal begint met de belangen van de onderzoeker.


"De visie van de Universiteit van Tel Aviv omvat internationaliteit, multidisciplinair en verbindingen met de kennisintensieve industrie en samenleving", aldus TAU-voorzitter prof. Ariel Porta.


“Het Centre for Innovation Laboratories zal alle componenten van deze visie integreren. Als de grootste en meest diverse onderzoek universiteit in Israël streven we naar de baanbrekende onderzoek innovatie van de onderzoekers van de universiteit ten behoeve van de samenleving in Israël en de rest van de wereld.”


Het nieuwe centrum zal experts uit een breed scala aan disciplines samenbrengen, die verschillende dimensies van onderzoek zullen verrijken vanuit verschillende perspectieven, waaronder ontwerp, branding en toegankelijkheid voor een divers publiek.


De industriële sector zal een aanzienlijk deel van de financiering van het onderzoek op zich nemen in een vorm waarbij "clublidmaatschap" recht geeft op productontwikkeling.


"Dit unieke centrum herdefinieert de interface tussen de academische wereld en de industrie", zei de directeur, prof. David Mendlovic. “De academische vrijheid om te creëren en te innoveren enerzijds en de wens naar onderzoek met praktische toepasbaarheid anderzijds heeft geleid tot een centrum dat innovatielabs verenigt die zich bezighouden met uiteenlopende onderwerpen en actoren zoals industrie, ziekenhuizen, en overheidsinstanties.”

27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws