top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Universiteit van Tel Aviv lanceert nano satelliet om ruimtesystemen te beschermen


De nano satelliet van de Universiteit van Tel Aviv. Foto via TAU


De Universiteit van Tel Aviv (TAU) heeft een satelliet gelanceerd die een nieuwe technologie demonstreert voor het minimaliseren van de schade van kosmische straling aan elektronische systemen in de ruimte.


De satelliet, TauSat-3 genaamd, werd gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida op een SpaceX Falcon 9-raket en vervolgens overgebracht naar het internationale ruimtestation en verbonden met zijn elektronica.


TauSat-3 herbergt een "COTS-Capsule", een behuizing waarmee systemen kunnen worden gebruikt terwijl ze kosmische straling detecteren en de componenten tegen de straling afschermen.


De TauSat-3 nano satelliet zal zijn nieuwe technologie testen nadat hij zondag met succes het International Space Station (ISS) heeft bereikt.


De nano satelliet van Universiteit van Tel Aviv. Foto via TAU

Elektronica die in de ruimte wordt gebruikt, moet normaal gesproken op maat worden aangepast om ze tegen straling te beschermen. De capsule beschermt echter standaard commerciële apparatuur tegen straling, waardoor geavanceerde componenten kunnen worden gebruikt en de kosten worden verlaagd.


De Israëlische Ramon Foundation en Israel Space Agency zijn van plan om verdere experimenten uit te voeren met de COTS-capsule wanneer astronaut Eytan Stibbe in februari aan boord van het ISS gaat als onderdeel van de "Rakia" -missie en hij meer dan 40 experimenten zal gaan uitvoeren58 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Jaap van Duin
Jaap van Duin
Jan 19, 2022

Astronaut Stibbe heeft Nederlandse roots geboren in 1958 van Nederlandse (1953) emigranten

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jan 19, 2022
Replying to

Klopt, staat ook in zijn biografie

Like
bottom of page