israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Universiteit van Tel Aviv staat op de 8e plaats in de wereld voor alumni-ondernemerschapDe Universiteit van Tel Aviv (TAU) behoort tot 's werelds top 50 universiteiten voor mondiaal ondernemerschap: 912 TAU undergraduate alumni, die 761 bedrijven hebben opgericht en $26,8 miljard aan durfkapitaal hebben opgehaald, maken TAU 8e in de wereld en 1e buiten de VS van universiteiten die produceren succesvolle ondernemers, volgens financieel databedrijf PitchBook.


Bovenaan de PitchBook-lijst van 2021 staan ​​vier vooraanstaande Amerikaanse universiteiten: Stanford University (1), UC Berkeley (2), Harvard University (3) en MIT (4). De plek van de Universiteit van Tel Aviv op de 8e plaats werd gevolgd door elite-instellingen zoals Yale (11), Princeton (13) en UCLA (14). Drie andere Israëlische universiteiten zijn ook opgenomen in de top 50 van PitchBook: Technion – Israel Institute of Technology op de 12e plaats, de Hebreeuwse Universiteit op de 31e en de Ben-Gurion Universiteit op de 44e.


Deze opmerkelijke prestatie komt op de hielen van de 2021-ranglijst van onderzoeks- en beleidsadviesorganisatie Startup Genome, waarin TAU, de enige Israëlische vertegenwoordiger is, en op de 5e plaats in de wereld stond voor ondernemerschap.


In PitchBook's afzonderlijke wereldwijde ranglijst voor MBA-programma's, staat TAU's Coller School of Management op de 13e van de 25 plekken in het produceren van MBA-afgestudeerden die door durfkapitaal gesteunde bedrijven hebben opgericht. De MBA's van Harvard, Stanford en Wharton stonden bovenaan deze lijst, terwijl de MBA-programma's van Yale, Oxford, Cornell, Duke en andere toonaangevende instellingen gerangschikt werden na TAU's Coller School. In totaal hebben 351 alumni met MBA's van TAU in totaal $ 8,8 miljard opgehaald voor het oprichten van 330 bedrijven, met de hoogste investeringen geregistreerd in Wiliot, Fabric, BlueVine, Forter, Houzz en anderen.


Prof. Moshe Zviran, decaan van de Coller School of Management en Chief Entrepreneurship and Innovation Officer bij TAU: "We zijn trots op de hoge internationale positionering van de Universiteit van Tel Aviv en de Coller School of Management. Onze plaats bij 's werelds toonaangevende instellingen weerspiegelt de prestaties van onze alumni en hun bijdrage aan de oprichting en versnelde groei van veel bedrijven. De uitgebreide kennis, het inzicht en de toolbox die studenten in al onze programma's en specialisaties hebben opgedaan, helpen onze alumni bij hun ondernemersactiviteiten, waardoor ze een aanzienlijke toegevoegde waarde hebben in de wereldwijde technologische en zakenarena."


TAU leidt ook in PitchBook's wereldranglijst van vrouwelijke ondernemers die bedrijven hebben opgericht met steun van durfkapitaal, 20e voor vrouwelijke niet-gegradueerde alumni van TAU en 14e voor vrouwelijke afgestudeerden van het MBA-programma van de Coller School.

31 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws