israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

UPDATE 2 terroristen: speciale eenheden van de politie, ISA en IDF namen deel aan zoektocht


Screenshot Twitter


Veldinlichtingen- en speciale eenheden van de Israëlische politie, ISA en IDF namen allemaal deel aan de zoektocht, daarbij geholpen door gebruik van technologische en inlichtingeninspanningen. Bovendien hielp de luchteenheid van de Israëlische politie bij het zoeken.


De gezamenlijke krachten zagen de twee verdachten naast een steengroeve in de buurt van de stad Elad.


IDF-chef van de generale staf juichte de gezamenlijke inspanning van de IDF en andere Israëlische veiligheidstroepen toe.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “Vanochtend hebben we een speciale situatieanalyse uitgevoerd naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. IDF-soldaten hebben dit weekend samen met de Israëlische politie en ISA geopereerd om de terroristen te pakken te krijgen. We zullen blijven werken om terrorisme te stoppen en de veiligheid en het gevoel van veiligheid van Israëlische burgers te versterken.”


Premier Bennett schreef in een bericht op Twitter: We zeiden dat we een hand hadden in de terroristen, en dat hebben we gedaan. Vanmorgen hebben onze troepen - de Israëlische politie en de Shin Bet, samen met strijders van de Magellan-, Walnut- en Mieroul-eenheden - de moordenaars gevangengenomen. De hoogste taak van de Israëlische regering is om de persoonlijke veiligheid van de burgers van Israël te herstellen.


113 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws