top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

UPDATE met meer details over dood 21 militairen

Ter illustratie, screenshot YouTube


Er zijn meer details vrijgekomen over de dood van 21 militairen tijdens een actie bij Kissufim, op 600 mtr van de grens met Israël.


Het tragische incident vond plaats terwijl een cluster van gebouwen op zo'n 600 meter van het grenshek aan de Gaza-kant, bestemd voor sloop, voorafgaand aan de sloop werd voorzien van explosieven in een poging een bufferzone te creëren die vrij was van alle constructies of andere gebouwen. mensen die een bedreiging kunnen vormen.


Uit wat nu bekend is, blijkt dat de explosie plaatsvond toen een gecombineerde strijdmacht van infanterie, pantsereenheden en technische strijdkrachten werkte aan het voorbereiden van een veilig gebied in het centrum van de Gazastrook, in aanloop naar het einde van de oorlog.


"Rond vier uur 's middags vuurde ten minste één terrorist, vermoedelijk uit een tunnel komend en dus onopgemerkt, een antitankraket af op een tank die de operatie veilig stelde, resulterend in de dood van twee soldaten in de tank en verwondingen bij twee anderen.


Ondertussen werd door de cel een RPG gelanceerd richting een complex van twee aangrenzende huizen die bezet waren door tientallen soldaten als onderdeel van deze operatie”, aldus de IDF. “Eerste schattingen suggereren dat de antitankraket in het gebouw verschillende explosieven veroorzaakte die door de kracht binnenin waren geplaatst, waardoor het complex met twee gebouwen volledig instortte als gevolg van de enorme ontploffing.


Het is onduidelijk of de soldaten de procedures hadden overtreden door de landmijnen mee te nemen in de gebouwen en ook onduidelijk in hoeverre de instorting van het gebouw werd veroorzaakt door de RPG versus de secundaire landmijnexplosies. Dat wordt nog onderzocht.


2.698 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


jaap rijn
jaap rijn
Jan 23

Wat een verdriet voor de nabestaanden🙏

Like

HansLa23+
Jan 23

☺️R.I.P. 🙏

Like

frans.maassen9
Jan 23

😔

Like

Ton van Hagen
Jan 23

🙏

Like
bottom of page