israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

US Marine Corps test met succes op Iron-Dome gebaseerd Air Defense Prototype


Foto Woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Het prototype van het Medium-Range Intercept Capability (MRIC) van het Korps Mariniers heeft met succes verschillende gelijktijdig gelanceerde representatieve kruisraketdoelen vanuit verschillende richtingen en in verschillende trajecten geraakt tijdens de live-fire-test op de White Sands Missile Range in New Mexico.


Het MRIC-prototype maakt gebruik van de USMC Gator-radar en het CAC2S-gevechtsbeheersysteem samen met Iron Dome Tamir Interceptor en draagraket om een ​​luchtverdedigingssysteem te creëren dat is afgestemd op bestaande USMC-middelen en expeditie vereisten.


Hoofd van de IMDO in het Ministerie van Defensie, de heer Moshe Patel: “Deze test heeft bewezen dat de Iron Dome Tamir Interceptor en bijbehorende grondcomponenten snel en efficiënt kunnen worden geïntegreerd in elke relevante defensiearchitectuur en verschillende luchtdreigingen met succes kunnen onderscheppen in complexe en geavanceerde scenario's. We kijken uit naar verdere samenwerkingen met de Amerikaanse strijdkrachten voor lucht- en raketverdediging.”


"Deze demonstratie bewijst dat we nu een relevante capaciteit hebben", zei Don Kelley, programmamanager voor GBAD bij PEO Land Systems, onmiddellijk na de succesvolle test.

Foto Woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Brigadegeneraal (res.) Pinhas Yungman, Executive Vice President en General Manager van de RAFAEL Air & Missile Defense Division:* "Nogmaals heeft de Iron Dome zijn effectiviteit en operationele capaciteiten bewezen in gevechtsscenario's. Als onderdeel van het Amerikaanse leger operationele training, bedienden Amerikaanse troepen het systeem dat optimaal functioneerde tegen een verscheidenheid aan dreigingen en onderschepte doelen van verschillende afstanden.RAFAEL is er trots op zichzelf te blijven bewijzen als wereldleider in het ontwikkelen van de meest geavanceerde verdedigingssystemen, die zichzelf keer op keer hebben bewezen tijd."


De Tamir-interceptor is een beproefde raket die in staat is kruisraketten, bemande luchtsystemen, raketten, artillerie en mortierbedreigingen te onderscheppen. Het is ontwikkeld door Rafael, die werd gecontracteerd voor de engineering en aanpassing van Iron Dome aan de USMC-vereisten en bijbehorende testondersteuning.


De Israel Missile Defense Organization (IMDO) van het Ministerie van Defensie in het Directoraat van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling leidt de ontwikkeling van de meerlagige raket- en luchtverdedigingsarray van de staat Israël, gebaseerd op vier operationele verdedigingslagen: Iron Dome, David's Sling, Arrow 2 en pijl 3.
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws