top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

US-ministerie van Buitenlandse Zaken subsidieert groep die samenwerkt met Palestijnse terroristen


Foto NGO Monitor


Nieuwe subsidieontvanger van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken steunt Palestijns ‘verzet’ en werkt samen met leiders van de Palestijnse Islamitische Jihad, meldt NGO Monitor.


Volgens USAspending.gov (een website van de Amerikaanse overheid die federale subsidies catalogiseert) verstrekt het ministerie van Buitenlandse Zaken $30.088 aan het Phoenix Center for Research and Field Studies in Gaza voor een project van augustus 2023-juli 2024 en nog eens $60.000 voor een project van september 2023-2024. Augustus 2024-project.


In de projectbeschrijving voor het project dat in augustus 2023 van start gaat, staat: “Het projectteam heeft duidelijke, meetbare doelstellingen ontwikkeld om de IT-vaardigheden te ontwikkelen, het bewustzijn van IT-trends te vergroten en netwerkmogelijkheden te bieden met IT-werkgevers in Europa en Azië voor doelgroepen. ” Deze beschrijving lijkt geen verband te houden met de activiteit van Phoenix, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat een niet-gerelateerde subsidiebeschrijving verband hield met Phoenix.


In de projectbeschrijving voor het project dat in september 2023 van start gaat, staat: “Dit project heeft tot doel de kennis en vaardigheden van Palestijnse USG-alumni op het gebied van spreken in het openbaar, verhalen vertellen en digitaal netwerken te ontwikkelen en te verbeteren. De programma-activiteiten bevorderen verder diversiteit, gelijkheid, inclusie en toegankelijkheid.” De term ‘USG-alumni’ verwijst waarschijnlijk naar personen die hebben deelgenomen aan door de Amerikaanse overheid gefinancierde en georganiseerde trainings- of verrijkingsprogramma’s.


Volgens Phoenix is ​​het “een onafhankelijke Palestijnse non-profit instelling, opgericht in overeenstemming met haar verantwoordelijkheid jegens de Palestijnse gemeenschappen om hun politieke, economische en sociale behoeften te vervullen.” Het centrum heeft tot doel “alle actoren en besluitvormers te ondersteunen met nauwkeurige economische, sociale en politieke studies… Het uitvoeren van enquêtes, opiniepeilingen en studies die het sociaal en economisch beleid analyseren, en daarover advies geven aan besluitvormers en de betrokken autoriteiten, onafhankelijk en onpartijdig, ver van enige agenda of ideologie.”


Op de website van Phoenix doet de organisatie verslag van verschillende conferenties en panels die zij heeft georganiseerd en waarin zij “gewapend verzet” tegen Israël steunde – een eufemisme voor terrorisme. Verschillende vooraanstaande leden van Palestijnse terroristische organisaties hebben aan deze evenementen deelgenomen.


Volgens Phoenix concludeerden de deelnemers aan de discussie dat “ de prioriteiten van toekomstige agenda’s de noodzaak moeten omvatten om gewapend verzet en volksverzet te re-integreren ”, eraan toevoegend dat “gewapend verzet en niet-gewelddadig verzet… geacht worden geïntegreerd te zijn, waarbij beide als essentieel worden beschouwd. instrumenten van het conflict met de bezetting”


Lees hier het hele schokkende rapport.

55 weergaven0 opmerkingen
bottom of page