top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Utilis wint de eerste Innovation Award van American Water Works


Van links, Asterra VP-business development James Perry; Asterra-topman Elly Perets; AWWA VP Heather Collins; en Utilis/Asterra CTO en medeoprichter Lauren Guy. Foto met dank aan Asterra via ISRAEL21C


Het Israëlische bedrijf Utilis won de inaugurele Innovation Award van de non-profit American Water Works Association voor zijn Asterra- productlijn met behulp van gepatenteerde algoritmen om ondergrondse lekken en andere gevaren rond kritieke infrastructuur te lokaliseren en te beoordelen op basis van grondpenetrerende satellietbeelden.


De AWWA is een internationale wetenschappelijke en educatieve vereniging opgericht in 1881 om oplossingen te bieden voor effectief waterbeheer. Het is de grootste organisatie van professionals in de watervoorziening ter wereld, aldus ISRAEL21C.


Sinds 2016 heeft Utilis-technologie die in meerdere branches over de hele wereld wordt gebruikt, geresulteerd in een besparing van meer dan 9.000 miljoen gallons drinkwater en 22.000 MWH aan energie per jaar, ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Per abonnement worden gemiddeld 3,3 lekken per dag gevonden.


De Asterra-divisie heeft haar hoofdkantoor in Israël en kantoren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. CEO Elly Perets zei dat het bedrijf is uitgebreid van lekdetectie naar gegevensverstrekking voor de grotere infrastructuursector.


Heather Collins, vice-president van AWWA, reikte de prijs uit tijdens een receptie in Californië, die werd bijgewoond door staats- en federale functionarissen. Leden van de Kamer van Koophandel van San Diego, waaronder voormalig burgemeester Jerry Sanders, voegden zich bij Asterra-leiders uit de Verenigde Staten en Israël voor het doorknippen van het lokale kantoor van Asterra.


In juni werd Utilis/Asterra-medeoprichter en CTO Lauren Guy door Geospatial World uitgeroepen tot een van de 50 rijzende sterren .22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page