top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Van het verre Rusland tot het einde van de officiersopleiding van het luchtverdedigingssysteem


Cadet N. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IAF.


Van het verre Rusland tot het einde van de officiersopleiding van het luchtverdedigingssysteem - dit zijn de begin- en eindpunten die met elkaar verbonden zijn langs het pad dat Cadet N heeft afgelegd. Op 15-jarige leeftijd emigreerde ze alleen naar Israël en na het voltooien van haar studie meldde ze zich aan om vechter te worden. Vandaag (zondag) ontvangt ze de rangen.


Het land Israël is geen onbekende voor joden in de diaspora over de hele wereld. Ze leren erover, horen verhalen over het beloofde land waar ze een plek hebben, en willen daar komen. Cadet N. kwam pas op de leeftijd van Bat Mitzvah in aanraking met veel van haar jodendom, maar besefte langzaamaan dat ze de kans had om Alijah te maken - en greep die kans met beide handen aan. Vandaag (zondag) staat Cadet N op het ceremonieplatform, met de rangen op haar schouder die symbool staan ​​voor alles wat ze heeft meegemaakt.


Cadet N. als een klein meisje. Foto IDF-woordvoerdseenheid


"Het is gewoon mijn plaats"

"Pas toen ik een Bat Mitswa had, begon ik de betekenis van joods zijn te begrijpen. Toen ik opgroeide, had ik geen band met tradities en gewoonten, maar vanaf die leeftijd begon ik me aan te sluiten bij de jeugdbewegingen van het Joods Agentschap en leer meer over religie en cultuur. Het was mijn moeder die me vertelde dat ik joods was en dat ik kon vertrekken en naar Israël kon emigreren, maar ik was nog klein en hield er geen rekening mee, ik begreep niet wat het bedoelde.


Hoe meer ik me assimileerde in de jeugdbewegingen en naar zomerkampen ging, ik begreep wat 'Israëlisme' is, ik ontmoette mensen van het platteland, ik realiseerde me dat het misschien iets voor mij is, "zei kadet N. in haar verhaal. "Ik proefde van een andere wereld, en daar begon ik te beseffen dat ik mezelf niet zie ontwikkelen waar ik ben. Het was de vertrouwde plek, de plek waar ik ben opgegroeid, maar het was niet mijn plek in het leven. Ik weet dat als ik niet had besloten om het op 15-jarige leeftijd te doen, ik het later toch zou hebben gedaan. Ik greep de kans en het juiste moment, ik voelde dat ik iets te doen had in het Land van Israël, een plek waarmee ik verbonden ben en waarvan ik weet.


Voordat hij in Israël aankwam, werd Cadet N. toegelaten tot het "Naala" -programma. Onder haar vrienden was de keuze om dienst te nemen in de oorlog niet vanzelfsprekend: "Ik deed mijn middelbare schooltijd in Israël en begon me voor te bereiden op dienstplicht in het leger. Onder mijn collega's, ook Russisch sprekende immigranten, de keuze om dienst te nemen in de oorlog was niet gebruikelijk, en de meerderheid koos voor dienstverband in verband met het beroep dat ze in de toekomst zouden uitoefenen. Ik zei tegen mezelf dat het belangrijk voor me was om dienst te nemen op een plek waar ik dingen zal ervaren die ik nergens anders zal ervaren , tenslotte, in welke andere fase van het leven kan ik een vechter zijn?", zegt Cadet N.


"Ik zag dat mijn dienstverband bij Kerbi meer betekenis voor mij had. Het voelde voor mij vrijwillig en dat dit een plek is waar ik zoveel mogelijk van mezelf kan geven. Achteraf gezien ben ik erg blij dat dit is wat ik deed. Voordat ik lid werd, was ik er niet 100 procent zeker van dat het voor mij was, maar toen ik aankwam, sloot het echt alles voor mij af. De hoeken. Ik zie mezelf mijn hele leven in Israël wonen - ik heb echt het gevoel dat het gewoon is mijn plaats."


klaar voor de volgende stap

"Zelfs toen ik nog niet lid was, hoorde ik veel over de IDF, dat het een leger is dat de dingen anders bekijkt, dat het het volksleger is voor alles. Het is bemoedigend om te weten dat ik me hier heb aangemeld, ik heb mezelf gegeven aan een leger dat werkt en beschermt, het geeft een groot gevoel van trots. Het proces dat ik heb doorgemaakt en doormaak is sterk en verbazingwekkend, en ik ben blij dat ik hier ben gekomen. De wens om door te gaan als officier kwam voort uit mijn bekendheid met de functie en werd sterker naarmate ik door de formatie vorderde. Als vrouwelijke strijder zag ik de officieren in de batterij, ik zag hoe het werk is gestructureerd en wat hun aandeel is in elke operatie - en ik besefte dat het me echt interesseerde, dus waarom zou ik het dan niet doen? Waarom probeer ik het niet tenminste?"


"Mijn twee uitstekende kwaliteiten zijn verantwoordelijkheid en discipline", zegt N. "Ik voel me verantwoordelijk voor alles wat er in mijn leven gebeurt en dat zie je nu terug in de training die ik heb gevolgd en de rol die ik als officier in de formatie ga spelen. Als onderdeel van de training hebben we de inzet van lanceerplatforms op de verschillende locaties, en toen ik persoonlijk werd ingezet, heb ik het echt ervaren en diep gevoeld. Het was moeilijk, ik moest het bevel voeren over elke operatie die werd uitgevoerd en ik kreeg een peloton soldaten om het bevel te voeren en te ondersteunen.


Cadet N. Foto IDF-woordvoerder


Ondanks alle moeite kwam ik zo tevreden uit de oefening. Mijn zelfdiscipline droeg ook bij, ik heb alles bereikt wat ik alleen heb bereikt. Het was moeilijk voor mij in termen van fysieke fitheid en ik was bang voor moeilijkheden Een taal die ik misschien tijdens de cursus heb, maar ik heb echt geïnvesteerd en veel gedaan. Dit is iets dat ik wil doorgeven aan de soldaten die ik zal hebben, de discipline geeft betekenis aan de actie. In de formatie zit een geweldige nadruk op de integratie tussen de menselijke kant en de professionele kant. Als de mensen in de bataljons en batterijen vrienden zijn, draagt ​​dat bij aan de professionaliteit en vertrouwen de mensen erop in echte momenten.'


Cadet N. benadrukt dat in het HNA-systeem een ​​hoge mentale weerbaarheid nodig is, en dat het nodig is om deze te blijven ontwikkelen. "Dit is geen automatisch systeem waarbij we gewoon op de knop drukken. Elke persoon die bij de formatie aankomt, kan stressvolle en extreme situaties bereiken waarin raketten op hem worden afgevuurd en hij kan niet alles achterlaten en naar het beschermde gebied rennen.


Hij moet doorgaan om de burgers te beschermen en de beschermingslagen van de formatie te laten. In een noodgeval absorbeert de formatie veel vuur en lost elke stressvolle situatie op. Je moet het begrijpen dat je niet alleen de officieren nodig hebt die de hele route van de gevechtsofficier afleggen - ze moeten de sterkste, immuun en scherpste zijn Veel mensen die naar de formatie kwamen De luchtverdediging kwam omdat ze met verdediging wilden omgaan, niet De wens om te gaan met het leger (wapens) dat ons volk beschermt, komt voort uit de toewijding en innerlijke moraliteit die een persoon heeft. Gezien de tools die ik heb gekregen van de cursus en de ervaring die ik heb opgedaan, denk ik dat ik klaar ben voor de volgende stap. Ik ben opgewonden om te eindigen, en weet dat mijn familie die na mij kwam trots op me is,103 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page