top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Van Hummer tot Tank hier worden de 'monsters' snel gerepareerd


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Hila Gad.


De NRA, een rehabilitatie- en onderhoudscentrum, heeft de afgelopen weken haar krachten verdubbeld en werkt onvermoeibaar om een ​​regelmatige en snelle aanvoer van voertuigen aan het front te garanderen. We gingen die dag mee bij de verschillende fabrieken en zagen hoe van een ijzeren plaat een gepantserde machine wordt gemaakt.

De fabrieken van het Israëlische leger – het rehabilitatie- en onderhoudscentrum van de IDF – zijn al zes weken drukker dan normaal. Meer dan 3.000 reguliere en reserve soldaten en burgerpersoneel van de IDF werken de klok rond om de snelle en hoogwaardige reparatie en levering van voertuigen, observatie-, communicatie- en defensieapparatuur te garanderen.


Foto IDF woordvoerder


Het centrum omvat een aantal centrale fabrieken’, legt de commandant van de NSA, kolonel Schreiber uit, ‘de digitale fabriek, de universiteitsfabriek, de elektro-opticafabriek, de voertuigfabriek en de wagenfabriek, en ze hebben ieder een andere rol en ze zijn samen allemaal erg belangrijk voor de oorlogsinspanning.


De digitale fabriek is verantwoordelijk voor alle terrestrische systemen binnen de landsgrenzen. “Wij assembleren en repareren alles”, legt de NRA-commandant uit, “van de eenvoudigste radio tot de militaire uitrusting van divisiecommandanten. Een van onze belangrijke werkzaamheden onlangs was het herstel van de staatsgrenzen en de militaire uitrusting in Re’im, die al terugkeerde naar de reguliere activiteit."


Foto IDF woordvoerder


De College Factory en de Electro-Optics Factory houden zich voornamelijk bezig met het restaureren van motoren, optische systemen, luchtverdedigingssystemen en elektrische systemen: ‘Het heeft een enorm strategisch vermogen dat niet kan worden vervangen. Er zijn hier honderden motoren van IDF-voertuigen, en ze werken hier allemaal in een extreem snel tempo om de systemen van elk beschadigd voertuig in een paar dagen te herstellen.


Foto IDF woordvoerder


Van de NMR en Eitan APC's, via de Barak-tank tot de D9- en Panda-bulldozers: de Merkava- en Rakem-fabriek weten hoe ze alle gepantserde voertuigen van de IDF moeten repareren, beschermen en assembleren. Van de stalen plaat tot de uiteindelijke afscherming", legt kolonel Schreiber uit, "produceren we gewoonlijk ongeveer 100 tanks per jaar, maar in de afgelopen drie weken hebben we meer dan 80 gerepareerd die nu in het veld worden gebruikt."


Foto IDF woordvoerder


Tegelijkertijd leert het Israëlische leger voortdurend lessen uit de gevechten in het veld – en past deze deze toe, of het nu gaat om extra bescherming of upgrades om de operaties voor de strijdkrachten in het slagveld te optimaliseren.


Foto IDF woordvoerder


“Tijdens de Jom Kipoeroorlog verdrievoudigde de strijdkrachten de sterkte van de IDF, door al het gereedschap driemaal te repareren,” herinnert kolonel Schreiber zich, “vandaag, met de hulp van 1.200 manschappen die naar het veld gaan om te repareren zodra iets kapot of beschadigd is."


284 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page