top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Van operatie "Defensive Shield" naar operatie "Break the Wave": een IDF leerdag


IDF-opperbevelhebber Aviv Kochavi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Gisteren (woensdag) heeft de Divisie Judea en Samaria een leerdag gehouden voor hoge functionarissen van het Centrale Commando, operationele eenheden in de regio Judea en Samaria en reservepersoneel van de divisie.


De conferentie, geleid door de Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi, werd gehouden met als thema van 'Operatie “Defensief Schild” tot Operatie “Break the Wave”'.


Aan de conferentie namen deel: de commandant van het Centrale Commando, MG Yehuda Fuchs, de commandant van de Judea en Samaria-divisie, BG Avi Bluth en andere commandanten. De conferentie omvatte verschillende briefings over de inspanningen, capaciteiten en verschillende prestaties die tijdens de twee operaties werden bereikt.


Tijdens de conferentie reikte de bevelvoerend officier van de Judea en Samaria-divisie campagnemedailles uit aan een aantal IDF-, Israëlische grenspolitie- en Israëlische politiepersoneel dat gewond was geraakt tijdens antiterreuractiviteiten als onderdeel van Operatie "Break the Wave".


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bij de conferentie woonden de familie van wijlen Commandant Sergeant-majoor, Noam Raz, een Israëlische grenspolitieagent die werd gedood tijdens antiterreuractiviteiten in Jenin in mei. Zijn familie stak een herdenkingskaars aan naast Michal Yaskov, een IDF-soldaat die in de divisie diende, en haar zus, Valeria Yaskov, die hun vader verloor tijdens operatie "Defensive Shield".


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Operatie "Break the Wave" begon eind maart 2022 na een golf van terroristische aanslagen die het leven kostte aan 19 mensen in heel Israël. Vanaf het begin van de operatie heeft de IDF talloze aanhoudingen van terroristische agenten uitgevoerd. Als gevolg hiervan werden terroristische aanslagen en extra veiligheidsdreigingen voor de Israëlische burgers voorkomen. In de vier maanden van de operatie werden meer dan 2.050 terrorismebestrijdingsoperaties uitgevoerd, waarbij meer dan 1.000 gezochte personen werden aangehouden en honderden wapens in beslag werden genomen.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “Er zijn verschillende overeenkomsten tussen Operatie 'Defensive Shield' en Operatie 'Break the Wave', maar de meest centrale overeenkomst is het besef dat het lot van het land in onze handen ligt. Nu, tijdens Operatie "Break the Wave", bent u - net als in het verleden - degenen die terroristische aanslagen voorkomen en de veiligheid van alle burgers in de staat Israël handhaven, net zoals u deed in Operatie "Defensive Shield". Net als toen zijn we vastbesloten om terrorisme op een tactische, proactieve, professionele en vastberaden manier te bestrijden. De IDF bepaalde de operationele realiteit, het tempo en de reikwijdte van de operationele activiteiten tijdens de operaties 'Defensive Shield', 'Break the Wave' en 'Breaking Dawn', met één missie in gedachten: de burgers van de staat Israël verdedigen.”


“De gemene deler die deze drie operaties verbindt, is het feit dat de IDF elke aanvaller, terroristische en terroristische aanslag, heeft bereikt en altijd zal bereiken, ongeacht de tijd of plaats".


"Ik zou graag willen afsluiten met speciale dank en uiting van mijn diepe waardering voor de commandostructuur, van de compagniescommandant tot de commandant van het commando. Het lot van het land hangt van u af en het is dankzij u dat Israëlische burgers kan rustig slapen."


Bevelhebber van de Judea en Samaria Divisie, BG Avi Bluth: "Eind maart waren we van plan een conferentie te houden ter gelegenheid van 20 jaar sinds Operatie 'Defensive Shield'. Helaas heeft een reeks ernstige terroristische aanslagen ons ertoe gebracht de conferentie uit te stellen op basis van de verandering in de realiteit. Wat aanvankelijk bedoeld was om wees een nostalgische herinnering aan gebeurtenissen uit het verleden en de heldhaftigheid van de soldaten die tijdens de operatie vochten, veranderde in een realtime discussie over u, degenen die verantwoordelijk zijn voor het doorbreken van de recente golf van terrorisme. De kop veranderde in 'Defensive Shield' om 'Break the Wave'. Vandaag, terwijl we contact opnemen, initiëren en toeslaan. We wensen allemaal vrede en veiligheid. Wij, als soldaten en commandanten in de IDF, streven ernaar de burgers van de staat Israël te beschermen en die gewenste vrede te bereiken."


Ik dank u, alle veiligheidstroepen, commandanten, regulier personeel, gevechtssoldaten en soldaten, en de leden van uw families die aan het thuisfront zijn. Ik dank u voor uw grote inspanningen en voor uw bijdrage aan de veiligheid van de natie."

100 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page