top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf 31 januari zal het Covidvirus worden beschouwd als virale ziekte vergelijkbaar met griep


Screenshot YouTube


De coronavirus pandemie zal in Israël binnenkort officieel voorbij zijn. Vanaf 31 januari zal het coronavirus volgens een Kan News rapport worden beschouwd als een virale ziekte die lijkt op griep. Het controlecentrum voor de pandemie wordt gesloten en vanaf dat stadium is er volgens het plan geen isolatie meer nodig voor Covidpatiënten.


Hebreeuwse media meldden maandagavond dat op 18 januari de COVID-testfaciliteiten van het Home Front Command zullen worden gesloten en dat de COVID-tests zullen worden overgedragen aan de gezondheidszorg en dat het hun verantwoordelijkheid zal zijn.


Gezondheidszorgdiensten protesteerden tegen het nieuwe schema en vroegen om meer tijd en budget, evenals om meer schriftelijke instructies.


Het downgraden van COVID tot het griepniveau was altijd al het doel, zei professor Cyrille Cohen, hoofd van het Laboratorium voor Immunotherapie aan de Bar Ilan University. Hij beschreef het doel als het bereiken van een "endemisch" stadium van het virus wanneer de ziekte zich op een normaal of verwacht niveau verspreidt.


"We hopen dat ons gezondheidszorgsysteem deze winterinfecties, waaronder COVID, aankan", zei Cohen tegen Ynet.


Cohen beschreef de de facto realiteit ter plaatse, waarbij het grootste deel van het publiek de pandemie al achter de rug heeft, minder maskers draagt ​​en veel mensen niet worden getest.

"We zitten meer in een scenario waarin we ons in de winter gedragen als elke andere virale ziekte."


Dit alles onder voorbehoudt dat de volgende regering die donderdag zal worden beëdigd, dit plan voor het beëindigen van de COVID-19-pandemie in Israël zal overnemen.

71 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page