israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Vanaf de Golanhoogten zendt de Kerstman zijn kerstgroeten


De Kerstman op de Golan Hoogte. Foto Roee Pretz en Omri Mesika


Israëls officiële kerstman, de uit Jeruzalem afkomstige Issa Anis Kassissieh, heeft er dit jaar voor gekozen zijn kerstgroeten aan de wereld op de Golanhoogten op te nemen vanwege zijn heilige plaatsen en adembenemende uitzicht op het Meer van Galilea. In december zullen zijn kerstgroeten wereldwijd worden verspreid.


Issa, de officiële ambassadeur van de Heilige Land Kerstman, is afgestudeerd aan de CWH Santa Claus School in Michigan, VS. Hij begon zijn carrière 15 jaar geleden als de kerstman van Jeruzalem en heeft de afgelopen zes jaar gediend als de officiële ambassadeur als Heilige Land Kerstman.


Volgens Issa koos hij ervoor om de kerstgroet van dit jaar op de Golanhoogten te fotograferen omdat het een uniek gebied is dat rivieren en waterbronnen, boomgaarden en wijngaarden, wandelen en fietsen, adembenemende uitzichten over het Meer van Galilea en heilige plaatsen combineert. Hij voegde eraan toe dat hij ernaar uitkijkt om terug te keren naar de Golanhoogten, wanneer het gebied later in de winter bedekt zal zijn met sneeuw.


De kerstman in zijn kajak. Foto Roee Pretz en Omri Mesika


De reis van de Kerstman begon woensdag bij zonsopgang, in een kajak op de rivier de Jordaan, met zijn kerstboom en cadeautjes, gevolgd door een wandeling door de citrus- en amandelboomgaarden die typisch zijn voor het Golan-landschap.


De kerstman met Chris Froome. Foto Roee Pretz en Omri Mesika


Na te hebben gefietst met de Britse wielerster en viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome en zijn collega-teamleden van het professionele wielerteam Israel Start-up Nation die momenteel door Israël toeren, eindigde Issa de dag in het Kursi National Park , de site van het Wonder van de varkens. Daar, terwijl de zon onderging met uitzicht op het Meer van Galilea, verspreidde hij zijn boodschap van liefde, vrede en vreugde aan de kinderen van de Golanhoogten.


Foto Roee Pretz en Omri Mesika


De Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov zei,: “Het bevorderen van religieus toerisme naar het Heilige Land over de hele wereld is een van mijn belangrijkste missies als minister van Toerisme. Religieus toerisme bouwt bruggen tussen volkeren en landen, versterkt onze internationale en diplomatieke relaties en vormt een belangrijk anker voor inkomend toerisme. Het Israëlische Ministerie van Toerisme zal aanzienlijke middelen en inspanningen blijven investeren in het onderhouden, verbeteren en toegankelijk maken van toeristische sites die belangrijk zijn voor alle religies voor toeristen van over de hele wereld.”


Foto Roee Pretz en Omri Mesika


De manager, Tourism Division, van de Golan Economic Society Limor Portal, zei: “We zijn trots en verheugd dat de ambassadeur van het Heilige Land Santa ervoor heeft gekozen om zijn video voor kerstgroeten te filmen op de prachtige Golanhoogten. Dit prachtige gebied, met zijn adembenemende uitzichten en unieke locaties, trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. We zijn enthousiast over de heropening van de lucht van Israël en de terugkeer van inkomend toerisme. Israël is een religieuze en toeristische bestemming voor meer dan twee miljard christenen over de hele wereld, en we zijn er zeker van dat deze kerstgroetvideo, met zijn uitzicht op de Golan, hen zal aanmoedigen om de Golan-erfgoedsites, promenades en producten te bezoeken en toe te voegen aan hun vakantie-ervaring in Israël.”49 weergaven4 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws