israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Vanaf juni vliegt El AL 30 x per week naar de USA


Ter illustratie. Foto El Al


Goed nieuws voor de vele Israëlis die naar Amerika willen voor het bezoeken van familie of voor zaken, vanaf juni gaat El Al maar liefst 30 keer per week naar diverse bestemmingen in het land van Uncle Sam vliegen en komt daarmee weer in de richting van voor de coronavirus pandemie.


Volgens het financiële dagblad Globes, verhoogt El Al het aantal dagelijkse vluchten tussen Tel Aviv en New York (inclusief Newark) van drie dagelijkse vluchten naar vier.


Daarnaast zal El Al ook het aantal wekelijkse vluchten van Tel Aviv naar Miami en van Tel Aviv naar Los Angeles verhogen van drie naar vijf.


Een aantal van deze vluchten maken ook een tussenstop op Schiphol.


El Al is niet de enige luchtvaartmaatschappij die de frequentie van zijn vluchten tussen Israël en de VS verhoogt. Delta verhoogt vanaf 1 juni het aantal wekelijkse vluchten tussen Tel Aviv en New York van zeven naar 10 waardooer op een aantal dagen twee dagelijkse vluchten op die route worden uitgevoerd. Net voor de joodse feestdagen in september plant Delta zelfs drie dagelijkse vluchten op de route Tel Aviv - New York.


Dan is er ook nog United Airlines die de frequentie van haar vluchten tussen Israël en Amerikaanse verhoogt van 13 wekelijkse vluchten momenteel naar 24 in de zomer. United verhoogt vanaf volgende week haar route Tel Aviv - Chicago tot drie wekelijkse vluchten en zal het aantal vluchten op haar route Tel Aviv - New York verhogen van één per dag naar twee per dag. United biedt vanaf 4 juni ook drie wekelijkse vluchten aan op de route Tel Aviv - San Francisco.


American Airlines doet ook mee aan de strijd en lanceert vanaf eind deze week dagelijkse vluchten tussen Tel Aviv en New York en vanaf 5 juni drie wekelijkse vluchten tussen Tel Aviv en Miami. Vanaf 1 november zal American Airlines drie wekelijkse vluchten uitvoeren tussen Tel Aviv en Dallas.


Ondanks dat vier verschillende maatschappijen tickets aanbieden voor de route tussen Tel Aviv en diverse bestemmingen in de USA, zijn voor de komende weken alle tickets zo goed als uitverkocht.


Het feit dat Israëli's de VS kunnen binnenkomen zonder in isolatie te raken, was voldoende om de vluchten te vullen.
24 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws