israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf komende vrijdag winkelcentra alleen met Groen Paspoort toegankelijk


Shopping Mall Ramat Aviv. Screenshot YouTube


Vanaf vrijdag kunnen mensen winkelcentra alleen betreden als ze in de afgelopen zes maanden volledig zijn ingeënt of hersteld van het coronavirus, besloot premier Naftali Bennett dinsdag na een telefonische vergadering met leden van coronakabinet.


Het besluit komt omdat de Omicron-variant zich over Israël dreigt te verspreiden en de gevallen van coronavirus week na week toenemen.


Volgens het voorstel zal het Groene Paspoort van iedere bezoeker bij de ingang worden gescand, waarna die een armband ontvangt die gedurende de dag toegang tot de Shopping Mall geeft. Degenen die in aanmerking komen voor de pas moeten zijn ingeënt of onlangs hersteld zijn van COVID-19, of een negatief testresultaat overleggen.


Deze nieuwe regeling zal gelden voor zal alle gesloten commerciële ruimtes van meer dan 10.000 vierkante meter.


De enige uitzonderingen zijn mensen die een essentiële dienst nodig hebben. In die gevallen wordt er geen armband verstrekt, maar mag de persoon naar binnen om te krijgen wat hij nodig heeft.


Groen Paspoort. Foto ministerie van Volksgezondheid


Volgens berichten in de Hebreeuwse media hebben veel Shopping Malls gezworen zich niet aan de nieuwe regels te houden en zijn ze van plan een verzoekschrift in te dienen bij het Hooggerechtshof.


“We gaan geen klanten labelen. Als de staat Israël wil dat we bij de ingang van het winkelcentrum staan, moet hij politie sturen. Winkelpersoneel zal dit onderscheid niet maken', zeiden winkeleigenaren tegen Channel 12 News.


De Grondwet commissie in de Knesset zal zich woensdagmorgen over het voorstel uitspreken, indien deze commissie negatief besluit, heeft de regering een probleem en ziet het er niet naar uit dat het vrijdag van kracht wordt.


57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws