israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf maandag vervallen de meeste Groene Pas beperkingen in Israël

Bijgewerkt op: 6 feb. 2022


Groen Paspoort. Screenshot YouTube


Vanaf maandag hoeven Israëliërs niet langer hun Groene Pas te tonen om cafe's, bars, restaurants, bioscopen, sportscholen en hotels binnen te gaan. Tegelijkertijd vervallen de limieten van het aantal bezoekers bij bijeenkomsten waar een Groene Pas voor nodig is.


Dit heeft de Israëlische regering vrijdag besloten nu er een vertraging is te zien van het aantal dagelijkse besmettingen door de Omikron variant.


Het besluit betekend dat ook niet gevaccineerde overal toegang hebben waar de Groene Pas voor afgeschaft is.


De Groene Pas was tot nu toe geldig voor iedereen die in de afgelopen vier maanden was hersteld van Covid of twee doses of meer keren was gevaccineerd tegen Covid-19.


Wel blijft de Groene Pas nog steeds vereist bij risicovolle evenementen zoals grote bruiloften in evenementenhallen en dansclubs'.


Ook de vereisten waarbij winkels tot 1 klant per 15m2 mochten toelaten en de regel dat in restaurants 1,5 meter afstand tussen tafels moest worden aangehouden, komen te vervallen.


Zoals eerder gemeld, vervallen per 8 februari de verplichte PCR testen voor iedereen die Israël per vliegtuig verlaat, of in het buitenland het vliegtuig richting Israël neemt. Wel blijft de PCR test voorlopig gelden voor iedereen die op Ben Gurion Airport arriveert.,


Tot vrijdagmiddag 15.45 uur werden in Israël 46.429 nieuwe besmettingen geteld en waren er

378.094 actieve virus patiënten, aanmerkelijk minder dan de bijna 600.000 een week geleden.


In de ziekenhuizen lagen 1.130 ernstige virus patiënten, 2 minder dan de dag ervoor, en verkeerden 355 van hen in kritieke toestand met 285 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Op vrijdag overleden 31 personen aan de gevolgen van Covid-19 waardoor het dodental nu op 9.111 staat.


293 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws