top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf vandaag, zondag, 1.500 nieuwe werkvergunningen voor Gazanen, totaal nu 15.500


Gazanen op weg naar Israël. Screenshot YouTube


Vanaf vandaag, zondag, heeft Israël opnieuw 1.500 werkvergunningen aan Gazanen verstrekt, waardoor het totaal aantal werkers uit Gaza nu op 15.500 komt, deelde COGAT, Israëls militaire verbinding met de Palestijnen, mee.


Ook heeft het ministerie van Defensie heeft een voorlopig plan ondertekend om het aantal werkvergunningen voor arbieders uit Gaza te verhogen tot 20.000, een ongekende toename, als je kijkt naar medio 2021 toen slechts 7.000 Palestijnen in Gaza een vergunning hadden om in Israël te werken of te handelen.


Defensiefunctionarissen zeggen dat het toestaan ​​van meer Gazanen om in Israël te werken de broodnodige inkomsten in de verarmde kustenclave zal pompen en tegelijkertijd de stabiliteit zal bevorderen.


“Alle civiele stappen in de richting van Gaza zijn afhankelijk van voortdurende veiligheidsstabiliteit”, zei COGAT in een verklaring.


Op zondag prees generaal-majoor Ghassan Alian, het hoofd van COGAT, stappen die Israël heeft genomen om de economie in de Gazastrook te versterken en tegelijkertijd de militaire opbouw door terreurgroepen daar te verijdelen.


Volgens COGAT is het grensverkeer tussen Gaza en Israël dit jaar met 311% procent toegenomen. In 2020 werden ongeveer 122.400 overtochten geregistreerd; in 2021 steeg het aantal tot 163.500; en dit jaar schoot het aantal omhoog naar 672.000, volgens de laatste gegevens.
52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page