top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vandaag is de jaarlijkse ALYN fondsenwerving fietstocht begonnen


Foto via ALYN


De jaarlijkse inzamelingsactie voor fietstochten in het ALYN Orthopedisch Ziekenhuis en Rehabilitatiecentrum, " Wheels of Love ", is vandaag in Israël van start gegaan. Voor het eerst zullen er ook ritten worden gehouden in de VS en Europa, waaronder Nederland, om de zware financiële verliezen van het ziekenhuis als gevolg van corona te dekken.


ALYN is een revalidatieziekenhuis voor kinderen die als NGO staan ​​vermeld en volledig wordt gefinancierd door particuliere donateurs. De afgelopen 22 jaar heeft het ziekenhuis bijna een derde van zijn jaarlijkse budget opgehaald door een drie- of vierdaagse langlauftocht in Israël te organiseren. Ruiters betaalden en zamelden geld in voor het ziekenhuis om deel te nemen.


De pandemie bracht tegenspoed voor dit fondsenwervingsinitiatief, aangezien veel van de vaste renners uit de VS komen en niet konden deelnemen aan de rit van 2020 vanwege coronabeperkingen.


ALYN is het enige ziekenhuis in Israël dat zorgt voor kinderen aan beademingsapparatuur, inclusief kinderen die lijden aan COVID. De daling van de middelen van de fietstocht, in combinatie met de extra kosten van de zorg voor coronapatiënten, leidden tot een tekort van 30% op de jaarbegroting van vorig jaar.


Als gevolg hiervan besloot ALYN het gebruikelijke format van de fietstocht uit te breiden. Het vindt zoals gebruikelijk plaats van 24-28 oktober in twee formaten: de eerste is een vierdaagse off-road trail en de tweede is een driedaagse wegrit. Beide evenementen vinden plaats in de Negev woestijn.


In Europa reden veel van de Nederlandse Wheels of Love-rijders de Eruv-rit in Amsterdam voor ALYN.


Daarnaast worden rijders ook uitgenodigd om beeldmateriaal van zichzelf op persoonlijke ritten te documenteren en dat te gebruiken om geld in te zamelen. Zo'n rit vond plaats in Nederland, waar een renner in 24 uur 500 kilometer fietste.


Aan de rit in Israël dit jaar nemen ook professionele wielrenners deel, waaronder Guy Niv, de eerste Israëliër die deelnam aan de Tour-de-France, en Noga Korem, die in 2020 eindigde in het Wereldkampioenschap Downhill.


U kunt ook ALYN steunen door hier te klikken
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page