top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanwege zware veiligheidsdreiging heeft United Hatzalah Turkije moeten verlaten


United Hatzalah hulpverleners werken samen IDF-redders. Fot United Hatzalah


Vanwege een grote veiligheidsdreiging heeft de Israëlische reddings- en hulpmissie in Turkije, na een gezamenlijke situatiebeoordeling met de hoofden van het IDF Home Front Command en Search and Rescue Units die zaterdagavond plaatsvond, heeft Eli Pollack, CEO van United Hatzalah, en Vice Operatievoorzitter Dov Maisel om de hulpmissie in Turkije onmiddellijk te beëindigen en zo snel mogelijk terug te keren naar Israël.


Vanwege de urgentie heeft Dr. Miriam Adelson haar privé-vliegtuig beschikbaar gesteld en zijn de hulpverleners nog maandagmiddag naar Israël teruggevlogen.


Dov Maisel zei: “We wisten dat er een zeker risico was bij het sturen van ons team naar dit deel van Turkije, dat dicht bij de Syrische grens ligt, maar we hebben de nodige stappen ondernomen om de dreiging te verminderen omwille van onze levensreddende missie".


"Helaas hebben we informatie ontvangen over een concrete en onmiddellijke dreiging voor de Israëlische delegatie en moeten we de veiligheid van ons personeel vooropstellen. We zijn buitengewoon trots op wat ons team in slechts een paar dagen heeft bereikt, door te helpen bij de redding van 15 personen in samenwerking met het IDF Home Front Command, de zoek- en reddingseenheden van Israël, lokale reddingstroepen en het Turkse Rode Kruis. Ik wil dr. Adelson bedanken voor zijn hulp bij het snel en veilig terugbrengen van onze mensen.”


United Hatzalah, 's werelds grootste vrijwillige medische hulpdienst, had een team van 25 vrijwilligers ter plaatse in Turkije die werd geleid door IDF-majoor (res.) Yossi Cohen , een vrijwilliger van United Hatzalah die ook reservist is in de verbindingseenheid van het Home Front Command.

401 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page