top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vechten in de noordelijke arena - hoe bereid je je voor op verdediging?


Foto IAF


De luchtmacht bereidt zich constant voor op dit scenario. Het is niet bekend of en wanneer er gevechten zullen uitbreken in de noordelijke sector. Maar de HNA-formatie zit niet stil - deze week vond de grootste oefening van de HNA-formatie op het gebied van defensieleveranciers plaats.


Honderden leden van de HNA-formatie hebben deze week onder leiding van de reservisten geoefend met het aanvullen van munitie na het legen van Iron Dome-draagraketten, in veld- en oorlogsomstandigheden.


De jagers en reservisten van bataljon 137, dat het wapensysteem "Iron Dome" in de noordelijke regio van het land beheert, waren 24 uur achter elkaar op de been en oefenden oorlog in de noordelijke arena - en in oorlog is er geen tijd om slaap en rust. Ze werkten overdag, ze werkten 's nachts, en hun doel was om nieuwe munitie te leveren aan alle lanceerplaatsen waar de raketten worden geleegd nadat ze zijn afgevuurd. "Ik ben op reguliere basis verantwoordelijk voor alle defensieleveranciers, dit is mijn werkterrein naast het zijn van de SMG (plaatsvervangend bataljonscommandant)", begint majoor S, SMG 137 van het luchtverdedigingssysteem.


De gevechtsstrategie

"Tijdens gevechten is er een inspanning om ons voor te bereiden, en het is de inzet van onze troepen op locaties in het noorden en het reageren op de dreigingen die naar ons worden gestuurd. Dit is hoe de gevechtsronde begint, waarin de vijand munitie lanceert, en we reageren erop en onderscheppen elk bedreigend object.


Naarmate we meer en meer raketten en raketten onderscheppen, raken de raketten in onze lanceerinrichtingen uitgeput, dus het is natuurlijk noodzakelijk om elke keer extra munitie te leveren. Dit is precies wat we trainen Tegelijk met ons oefent de rest van het bataljon gevechten, zoals de HML (oorlogskamer) die het situatiebeeld beheert van alle munitie die we in de voorraad hebben. Volgens de instructies van de HML, die precies weet op welke plek de munitie begint op te raken en wat de urgentie is op elke plek, concentreren we de munitie die telkens uitgaat op de vrachtwagens van de ATK (front supply site) en sturen de munitietrucks van één centrale locatie naar waar het nodig is", vervolgt majoor S.


"We hebben hier de ATK opgericht en hier ontvangen we de munitie die op vrachtwagens arriveert, vergezeld van gewapende jagers. We sturen vrachtwagens de benodigde hoeveelheid, met de vereiste urgentie. We hebben hier een vorkheftruck en kranen, en met hun hulp lossen de soldaten en bemanningsleden alles uit en regelen de munitie naar behoefte, en elke vrachtwagen wordt naar een andere lanceerplaats gestuurd", zegt de commandant van de ATK, kapitein (resp. ) D.


"Ik ben hier naar de reservisten geroepen, samen met vele andere reservisten, en ik voer vandaag en in tijden van oorlog het bevel over de ATK. We zijn een heel divers team, het hele bataljon werkt samen met de reservisten. Dit is niet de eerste keer dat we hier komen om zo'n oefening uit te voeren, we bereiden ons voor op de dag des oordeels. "Dit is de grootste oefening die in de HNA-formatie is uitgevoerd in termen van defensieleveranciers, en deze methode bewijst zich van oefening tot oefening. Ik zie van tijd tot tijd de verbetering en de toepassing van de conclusies van eerdere keren. We streven ernaar om als zoveel mogelijk munitie en bereik de vereiste hoeveelheid, in de kortst mogelijke tijd en met maximale efficiëntie.


"Dit strategische tussenstation is nodig, munitie wordt niet rechtstreeks van de voorraad naar de locaties overgebracht. Onze locatie is strategisch en berekend, het kost veel minder tijd om het proces van hieruit te laten werken, en niet om munitie rechtstreeks van de voorraad naar het sturen van veel vrachtwagens om munitie vanaf één punt te brengen, dit kan problemen veroorzaken, dus het doel is om de munitie en de lading op de beste manier te verspreiden en de tijd van tevredenheid en actie te verkorten. Wij voeren de missie uit hier is dit de praktijk. We trainen volgens de dreigingen die we waarnemen vanuit de noordelijke arena. De geografische lay-out in het noorden is veel complexer, het is een zeer explosieve arena en we moeten ons daarop voorbereiden", zegt majoor S.


Foto IAF


Makoshi groeit

"Het is belangrijk om te zeggen dat deze ATK's volledig worden bestuurd door reservisten, dit is een van de belangrijkste dingen die opvallen in de oefening, dit is onze trots. Ik heb veel reservisten opgeroepen en ze kwamen allemaal opdagen voor de missie. Als vaste kracht vind ik het belangrijk om onze reservisten te bedanken voor hun grote inzet. De oefening is zeker van hoge intensiteit, volgens de dreigingen uit het noorden en volgens de capaciteiten van onze mensen. We oefenen een kritiek scenario waarin onze draagraketten opraken en we moeten bijblijven. Ze hebben hun leven opgegeven omdat ze het belang hiervan inzien', merkt majoor S. op.


Foto IAF


Capt. D. concludeert: "Ik kan getuigen over mij als reservist, over het team en de SMG, dat we een of twee campagnes hebben doorgemaakt. We hebben deze ervaring, het spijt me dat te moeten zeggen. We waren in veel situaties die ons voorbereidden. Het stress- en geluidseffect in gevechten heeft wel effect, maar hoe realistischer je alles simuleert, hoe beter je zult kunnen functioneren in de echte stressvolle situaties.


Ik denk dat het de druk is, althans volgens wat ik heb ervaren, die mensen nog meer bindt. Ik geloof dat moeilijkheden groter worden, ik heb het uit de eerste hand ervaren als een normale toen we de Iron Dome-batterijen oprichtten. Naarmate de jaren verstrijken, ontdekken en begrijpen we meer de betekenis van deze eenheid en ons motief. Ik help waar ik kan om mijn formatie te versterken en mijn land te beschermen - hoe meer Iron Dome succesvol is, hoe meer ik loop met opgeheven hoofd en trots, dat is mijn drijfveer. Met name de HNA-formatie en de Iron Dome zijn noodeenheden en daar zijn we klaar voor."109 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page