israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Veiligheidsdiensten verrast over gemak waarmee laatste twee terroristen werden gearresteerd(video's)


Foto via Shin Bet


Functionarissen van de bij de jacht op de ontsnapte terroristen betroikken veiligheidsdiensten zijn verbaasd over het gemak waarmee de laatste twee ontsnapte terroristen zich lieten arresteren. Ze zeiden dat ze waren voorberied op vuurgevechten, maar die bleven uit.Een hoge officier die betrokken was bij de operatie in Jenin, zei tegen Channel 12 News: "ze realiseerden zich blijkbaar dat ze geen ontsnappingsmogelijkheid hadden, ze wisten heel goed wat er zou gebeuren als ze hadden geprobeerd te vluchten. Het is geen toeval dat ze zichzelf zonder slag of stoot hebben aangegeven”


"Ik had verwacht een hevig gevecht verwacht", voegde de de officier er aan toe, "het verbaast me dat het zo gemakkelijk ging".


Video van drone beelden voor de arrestatie van de twee terroristen die we vid de IDF kregen:


Met de arrestatie van de twee voortvluchtigen - Iham Kamamji en Munadil Nafiyat, beide leden van de terreurgroep Islamitische Jihad - kwam een einde aan een massale 13-daagse klopjacht die een van de grootste n de geschiedenis van Israël werd genoemd.


Volgens berichten in de Hebreeuwse media bevonden de twee zich in een gebouw in het oostelijke deel van Jenin dat eigendom is van een lid van de regerende Fatah-factie van de Palestijnse Autoriteit.


Opnamen van de terroristen tijdens hun poging de Groene Lijn over te steken:Nog meer verrast waren de veilgheidsfunctionarissen toen ze ontdekten dat Nafiyat het 'vluchtelingenkamp' van Jenin in een gebied dat grotendeels een no-go-area is voor strijdkrachten van de Israëlische en Palestijnse Autoriteithad verlaten, nadat hij daar een aantal dagen had doorgebracht.


Een niet nader genoemde veiligheidsfunctionaris zei tegen de publieke omroep KAN "dat Nafiyat zich de nacht voor hun arrestatie in het oosten van Jenin bij Kamamji voegde".


Dreig video van aanhangers van Islamic Jihad:Het is onduidelijk waarom hij het meer beschermde 'vluchtelingenkamp' had verlaten , waardoor het voor de Israëlische troepen gemakkelijker werd om hem te arresteren, met weinig tot geen gewelddadige confrontatie.147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws