top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Veiligheidstroepen hebben drie Palestijnse terroristen uitgeschakeld


Screenshot Twitter video


Donderdagmiddag werden tijdens een gezamenlijke op inlichtingen gebaseerde antiterrorismeactiviteit van de IDF, ISA, de Israëlische grenspolitie en de Israëlische politie in de stad Jenin twee gezochte gewapende verdachten geneutraliseerd. Een andere verdachte werd geneutraliseerd nadat hij poogde de troepen aan te vallen.

Een van de gezochte verdachten die werd geneutraliseerd, was Nidal Amin Khazem, een medewerker van de terroristische organisatie Islamitische Jihad uit het Jenin-kamp, die belangrijke terroristische activiteiten ontplooide.


Volgens de Shin Bet was Khazem betrokken bij het bevorderen van "aanzienlijke terroristische activiteiten" en was Shreim betrokken bij de productie van explosieven en het schieten op IDF-troepen op de Westelijke Jordaanoever.


De andere gezochte verdachte was Yousef Abu Shreim, een terroristische agent van de Islamitische Jihad uit het Jenin-kamp, die betrokken was bij terreuractiviteiten, waaronder de productie van explosieven en het schieten op IDF-soldaten.


Nidal Amin Khazem en zijn bewaker Yosef Abu Ashrin. Screenshot Twitter


Nidal Khazem is een familielid van Fathi Hazem, de vader van Raed die in april 2022 de aanval op Dizengoff Street in Tel Aviv uitvoerde, waarbij drie mensen werden vermoord. Nidal Hazem was onlangs betrokken bij het schieten op IDF-troepen die in de stad opereerden.

Een andere verdachte werd geneutraliseerd nadat hij had geprobeerd de strijdkrachten aan te vallen met een koevoet.


Tijdens de activiteit ontstond er een vuurgevecht tussen de strijdkrachten en een aantal gewapende schutters. Treffers werden geïdentificeerd. Verder ontstonden gewelddadige rellen, waarbij verdachten stenen naar de strijdkrachten gooiden.

133 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page