top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verenigde Staten keurt historische verkoop van het Arrow 3-verdedigingssysteem aan Duitsland goed


Foto GPO


Het Israëlische Ministerie van Defensie, het Duitse Federale Ministerie van Defensie en Israel Aerospace Industries zullen de historische defensieovereenkomst van $ 3,5 miljard ondertekenen, waarmee Israëls grootste defensiedeal ooit wordt gemarkeerd.

Minister van Defensie Yoav Gallant, de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir en directeur van het IMOD-directoraat voor defensie-onderzoek en -ontwikkeling (DDR&D), Brig. Gen. (Res.) Dr. Daniel Gold werd vandaag (donderdag) door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte gebracht dat de Amerikaanse regering het verzoek van Israël aan Duitsland om het Arrow 3-raketafweersysteem van Israël te kopen, heeft goedgekeurd.

Het Arrow 3 Missile-afweersysteem is ontworpen om exo-atmosferische ballistische raketten te onderscheppen. Met zijn uitzonderlijke interceptiemogelijkheden op lange afstand, opererend op grote hoogten boven de atmosfeer, is het de beste interceptor in zijn soort. Het systeem maakt gebruik van een hit-to-kill-benadering voor het onderscheppen van inkomende bedreigingen. Het Arrow 3-systeem is ontwikkeld en geproduceerd door de Israel Missile Defense Organization (IMDO) en de United States Missile Defense Agency (MDA). Het industriële team wordt geleid door Israel Aerospace Industries (IAI). Arrow 3 is het toonaangevende raketverdedigingssysteem in zijn soort voor het onderscheppen van exo-atmosferische ballistische raketten.

Na goedkeuring van de Amerikaanse regering zullen hoge functionarissen van de Israëlische en Duitse ministeries van Defensie deelnemen aan een ceremonie om een ​​Letter of Commitment (LOC) te ondertekenen, die het begin van de overeenkomst markeert. De toegewezen toezegging van $ 600 miljoen zal de onmiddellijke aanvang van de werkzaamheden aan het project vergemakkelijken.

Na ondertekening van de toezeggingsbrief zullen de Israëlische en Duitse ministeries van Defensie samen met Israel Aerospace Industries de details van de overeenkomst afronden. Zodra de goedkeuringen van beide parlementen zijn verkregen, zal het volledige contract eind 2023 gereed zijn voor ondertekening.


De onderhandelingen voor de aanbestedingsovereenkomst worden geleid door de directeur van de DDR&D IMDO, de heer Moshe Patel, samen met de president en CEO van IAI, de heer Boaz Levy, en hoofd van het Arrow 3 to Germany-programma, kolonel Carsten Koepper. Israel Aerospace Industries (IAI) fungeert als hoofdaannemer en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het wapensysteem, de pijlonderscheppers en het radardetectiesysteem. Elbit Systems ontwikkelde het BMC commando- en controlesysteem. Bovendien zijn Tomer - een overheidsbedrijf, Rafael Advanced Defense Systems en Stark Aerospace, Inc, - een Amerikaanse dochteronderneming van IAI, de belangrijkste onderaannemers die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en productie van de Arrow 3-interceptor.

Minister van Defensie Yoav Gallant: "De goedkeuring door de Amerikaanse regering van de levering van het 'Arrow 3'-raketafweersysteem [aan Duitsland] is een uiting van vertrouwen in de uitstekende capaciteiten van de Israëlische defensie-industrie. Dit is een belangrijke beslissing, die zal bijdragen aan Israëls strijdmachtopbouw en economie Het is ook bijzonder betekenisvol voor elke Joodse persoon dat Duitsland Israëlische defensiecapaciteiten aan het verwerven is.

We zijn trots op deze defensieovereenkomst - de grootste in de geschiedenis van Israël. Dit is een kans om dankbaarheid en waardering te uiten voor onze industrieën - de ingenieurs van 'Israel Aerospace Industries' die nieuwe records hebben gebroken als resultaat van hun creativiteit en talent. 'Arrow - 3' is een baanbrekend systeem, het meest geavanceerde in zijn soort ter wereld, evenals een krachtvermenigvuldiger in de luchtverdediging van Israël - binnenkort ook in Europa.

Onze samenwerking met de Amerikaanse regering is essentieel voor het ontwikkelingsproces van het systeem en voor het bereiken van deze belangrijke overeenkomst. Dit weerspiegelt nogmaals de krachtige defensiebanden tussen de VS en Israël. Ik wil mijn waardering uitspreken voor mijn vriend, minister van Defensie Lloyd Austin, voor de centrale rol van de Verenigde Staten in dit proces."

Directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, Brig. Generaal (res.) Eyal Zamir: "Deze historische overeenkomst heeft verstrekkende gevolgen voor de komende decennia. Het versterkt de defensierelaties tussen Israël en Duitsland op verschillende gebieden, zoals besproken tijdens recente ontmoetingen met de staatssecretaris van het Duitse federale ministerie van Defensie, de heer Benedikt Zimmer. Een deel van de opbrengst zal worden besteed aan het versterken van de Israëlische defensiesystemen. Deze mijlpaalovereenkomst, de grootste defensie-exportovereenkomst in de geschiedenis van ons land, zal de Israëlische defensie-export naar een nieuw record stuwen, na de opmerkelijke prestatie van vorig jaar van 12,5 miljard dollar. De Arrow 3-overeenkomst versterkt onze niet-aflatende alliantie met de VS, die strategische, politieke defensie en industriële samenwerking omvat.

Directeur van de Directie Defensie R&D in het IMoD, Brig. Gen. (res.) Dr. Daniel Gold: "De Amerikaanse goedkeuring markeert een gedenkwaardige mijlpaal in de strategische relatie tussen Israël en de Verenigde Staten, met name op het gebied van raketverdediging. De gezamenlijke programma's met de VS voor de geavanceerde Arrow 3-verdediging systeem versterkt onze nationale defensie en zal nu extra capaciteit bieden aan Duitsland, waardoor de capaciteit wordt uitgebreid naar nieuwe grenzen.De samenwerking met de VS verbetert de nationale veerkracht van Israël op meerdere niveaus en bevordert tegelijkertijd nieuwe kansen, terwijl onze superioriteit op het gebied van technologische defensie en kwalitatieve voorsprong behouden blijven ."

President en CEO van IAI, de heer Boaz Levy: "Wij bij Israel Aerospace Industries zijn blij dat we de goedkeuring hebben gekregen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, samen met onze partners in het project, het Israëlische ministerie van Defensie, om 's werelds beste luchtverdedigingsinstallatie te ontwikkelen. systeem, Arrow 3, voor Duitsland. We betuigen onze dank aan het Duitse parlement voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld door een systeem te kiezen dat is vervaardigd door IAI. Ik twijfel er niet aan dat het uitrusten van Duitsland met dit systeem het optimale antwoord zal bieden op de veiligheid en bescherming behoeften van zijn burgers en zijn omgeving. IAI is al begonnen met de eerste fasen van de transactie in samenwerking met de Israel Missile Defence Organization in de DDR&D, in overeenstemming met de doelstellingen van het Duitse parlement en in nauwe samenwerking met onze Amerikaanse partners."

108 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page