top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verfijnd en gefocust - zo trainen ze voor de volgende oorlog


Foto IDF woordvoerder.


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Aya Chaimovich.


Met behulp van geavanceerde capaciteiten, innovatieve militaire uitrusting en geheime technologieën zijn de multidimensionale strijders klaar om de moderne vijand het hoofd te bieden in een strijd die voortdurend verandert.


We wilden horen over hun nieuwste oefening en ontdekken hoe ze een gemeenschappelijke taal creëren voor strijders die uit alle hoeken van het leger komen, zodat ze op het moment van de waarheid zullen handelen zoals ze zijn.


In de 21e eeuw is de vijand anders. Het moderne slagveld is verre van wat het vroeger was, en herinnert zich soms zelfs helemaal niet meer het verleden. Hoewel de goede oude APC's de arena niet hebben verlaten, zijn er veel technologieën en ontwikkelingen aan toegevoegd die hebben geleid tot vormen van strijd die nog niet eerder zijn gezien. Sommige daarvan zijn niet exclusief voor ons, en de krachten die tegen ons werken, maken er goed gebruik van


Foto IDF woordvoerder


Om de nieuwe uitdaging aan te gaan, werd vier jaar geleden een speciale eenheid opgericht genaamd "Ghosts", maar deze is beter bekend onder de bijnaam: multidimensionaal. Het doel ervan is tegemoet te komen aan de operationele behoefte aan de absorptie en ontwikkeling van capaciteiten, technieken, militaire uitrusting en technologieën, alles in overeenstemming met het veranderende slagveld en de dynamische vijand.


Multidimensionaliteit is het speerpunt: alle militaire capaciteiten worden op één plek samengebracht, wat op de lange termijn de effectiviteit van de IDF op het slagveld zal vergroten en in elke arena een operatieve kracht zal zijn. , Majoor Y., ‘Het stelt ons in staat identificeer de vijand met behulp van een kleine en geheime commandomacht, ontmasker hem en vernietig hem


Foto IDF woordvoerder


Het unieke van het multidimensionale ligt niet alleen in de capaciteiten, technologieën of middelen voor oorlogsvoering, waarvan we het overgrote deel niet kunnen vertellen, maar ligt vooral in de mensen. "Ghosts" bestaat uit grondwapensoldaten uit alle verschillende beroepen die in de arm bestaan, samen met luchtmachtpersoneel.


Ik vraag majoor Y. hoe je een gemeenschappelijke taal kunt opbouwen tussen mensen die uit zulke verschillende plaatsen in het leger komen, en hij legt uit: ‘Een van de doelen van onze cursus is het op één lijn brengen en creëren van een uniforme taal, die een optimale samenwerking binnen de eenheid. Maar verder gaan we door met het oefenen en perfectioneren van de taal, en dus ook van de samenwerking."


Foto IDF woordvoerder


Een van deze trainingen vond vorige week plaats - toen de hele eenheid, samen met de nieuwe commandant, een oefening uitvoerde die bedoeld was om de soldaten voor te bereiden op de commandodag, waarin ze het hoofd moesten bieden aan een vijand in de noordelijke contour.


In het hoofdscenario moesten de strijdkrachten volgens majoor Y. een hinderlaag van Hezbollah in de Libanese gebieden neutraliseren. 'We krijgen een indicatie van een vijandelijke strijdmacht en beginnen een reeks operaties die we in de eenheid hebben ontwikkeld, waardoor onze strijders om in actie te komen voordat de vijandelijke troepen genoeg tijd hebben om te reageren. Met behulp van de unieke kracht ontmaskeren en neutraliseren we de vijand."


"Op dit punt kan onze centrale strijdmacht het gebied binnenkomen, en dan voeren we de activiteit uit waarvoor we kwamen", zegt hij, en zo eindigt de oefening met succes.


"In deze training hebben we ons uniek karakter uitgedrukt: de combinatie tussen de kennis die we in het verleden hebben vergaard en gebaseerd zijn op de gevechtstheorie uit het verleden, en de innovatie, de middelen, de mogelijkheden en de nieuwe technologieën", besluit majoor Y ., "Wij zijn gespecialiseerd in het zijn van de voorsprong die het hele leger beïnvloedt, en de oefening Deze, die succesvol en belangrijk was, heeft voor ons duidelijk gemaakt waar we staan ​​om deze taak, als die komt, op de best mogelijke manier uit te voeren ."

60 weergaven0 opmerkingen
bottom of page