israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Verkeersongeluk in noord Israel - 5 doden waaronder moeder en haar drie kinderen


Plaats van het ongeluk. Screenshot Channel 13 News


Een ernstig verkeersongeluk in het noorden van Israël heeft het leven gekost aan vijf mensen, een moeder en haar drie jonge kinderen en de buschauffeur, die volgens eerste onderzoek door de politie het ongeluk zou hebben veroorzaakt. Ruim 40 mensen, voornamelijk jongeren van Bnei Akiva, raakten gewond, de meesten licht gewond.


Volgens ooggetuigen vond het ongeval op weg 89, nabij Hurfish, plaats nadat de bus om onbekende reden van zijn rijstrook was afgeweken en verschillende andere voertuigen raakte en daarna op zijn kant terecht kwam.


De moeder en haar drie kinderen die bij het ongeval overleden zijn Moran Ben-Eli, 35 en haar kinderen Dekel (15), Liam (11) en Annael (5). De vader, Reuven, die ook in de auto zat, is in ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen en op het moment van schijven buiten bewustzijn.

Moran Ben Eli (35), Dekel Ben Eli (15), Liam Ben Eli (11) en Anael Ben Eli (5) die bij het ongeval omkwamen. Foto screenshot Channel 12.


De moeder en haar drie kinderen worden donderdagmiddag om 3 uur begraven in Ma'alot-Tarshiha.


Reuven Ben Eli, de vader die zijn gezin verloor, is weer bij bewustzijn en zal later op de dag naar een van de chirurgische afdelingen verhuizen. Artsen hebben geinformeerd over het overlijden van zijn vrouw en drie kinderen.


De 76 jarige buschauffeur Asher Basson, is het vijfde slachtoffer van dit verkeersongeluk. Basson, een inwoner van Kiryat Yam, laat een vrouw, vier kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen na.


Foto United Hatzalah


De bus vervoerde overwegend dove en slechthorende kinderen van de Bnei Akiva-jongerengroep die terugkwamen van een Sukkoth excursie die werd gehouden. De meeste gewonden waren kinderen van deze groep waarvan de overgrote meerderheid lichtgewond raakten, en twee kinderen in ernstige toestand verkeerden.Volgens eerstehulpverleners ter plaatse werden 48 mensen behandeld, sommigen in ernstige toestand, en naar het Ziv-ziekenhuis in Safed en het Galilee Medical Center in Nahariya

in het noorden van Israël gebracht. Het leger zette helikopters van de Airborne Combat Rescue And Evacuation Unit 669 in om te helpen bij de reddingspogingen.


De soldaten hielpen o.a. bij het redden, evacueren en behandelen van de gewonden die in de bus vastzaten.


Premier Naftali Bennett, die woensdagavond terug in Israël landde na een reis naar de Verenigde Staten, zei dat hij er kapot van was toen hij hoorde van het tragische ongeval, en “betuigt zijn medeleven en een warme omhelzing aan de families van degenen die bij dit ongeluk zijn omgekomen. ”
2.105 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws