top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring Aryeh Deri waarin hij beloofd de Shas partij te blijven leiden


Screenshot YouTube


Na zijn ontslag als minister van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid gaf Aryah Deri een verklaring uit waarin hij beloofde de Shas partij te blijven leiden, dus in de politiek te blijven.


"Geachte premier, ik hoor in uw stem het verdriet over de uitspraak van het Hooggerechtshof en de gevolgen ervan", zei Deri, "maar ik ben van plan met al mijn kracht door te gaan om bij te dragen aan het publiek en aan de coalitie".


"Kort na de publicatie van de uitspraak op woensdag was ik bij mij thuis, en in een heel vroeg stadium, toen sommigen de uitspraak al hadden gelezen en anderen niet, wass u al bij mij en was het voor ons beiden duidelijk dat we ons aan de uitspraak van de rechtbank zouden houden, daar bestond in geen enkel stadium twijfel over", aldus Deri.


" Ik kan tegen mijn collega-ministers en tegen het publiek zeggen dat het voor de aanklager en voormalig procureur-generaal Avichai Mandelblit duidelijk was dat ik geen intentie had en nooit de intentie heb gehad, en me niet heb verplicht heb om met pensioen te gaan uit het politieke leven. Dit was duidelijk vanaf het begin van de onderhandelingen over een pleidooiovereenkomst tot het einde daarvan. Dit werd zelfs gezegd door de vertegenwoordiger van de procureur-generaal tijdens de hoorzitting.


De aanklager en rechter zeggen die verklaring, waarin Deri beloofde zich uit het politieke leven terug te trekken in ruil voor een voorwaardelijke gevangenisstraf, wel in hun bezit te hebben.


"Ik heb een ijzersterke toewijding aan 400.000 mensen die op mij en op Shas hebben gestemd, en geen enkele rechterlijke uitspraak zal mij ervan weerhouden hen te dienen en te vertegenwoordigen", aldus Deri.


Hij besloot zijn verklaring door te zeggen: "Ik ben van plan om met al mijn kracht bij te dragen aan het publiek en aan de coalitie, en ik ben van plan om de Shas beweging te blijven leiden, vergaderingen van de leiders van de coalitiepartijen te blijven bijwonen en te helpen bij het bevorderen van de belangrijke juridische stappen waarvoor deze regering is gekozen – om het bestuur te versterken, om het Joodse karakter van de staat Israël te behouden en om de zwakste bevolkingsgroepen bij te staan en hen uit de cirkel van armoede te halen, zoals ik heb verklaard tijdens het pleidooi dat was goedgekeurd. Dank u zeer,"


114 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page