top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring Chef-Staf na ontmoeting met tientallen reserve commandanten


Foto IDF-woordvoerder


"De reservisten zijn een onlosmakelijk onderdeel van de IDF; ik ben verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de missies van de IDF in overeenstemming zijn met haar waarden"


Woensdag hield de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, een ontmoeting met tientallen reservecommandanten van de Israëlische grondtroepen, het directoraat Inlichtingen, de Israëlische luchtmacht en de Israëlische marine. Aan de bijeenkomst namen ook het hoofd van het directoraat Manpower, de commandant van de Israëlische grondtroepen, de Chief Reserve Officer, commandanten van reservedivisies en -brigades en andere IDF-commandanten, deel.


De deelnemers voerden een open en respectvolle dialoog, waardoor verschillende standpunten naar voren konden worden gebracht en een gemeenschappelijke basis voor verdere discussie werd gelegd.


Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi: "Er kunnen zich bepaalde scheuren vormen die in de toekomst onherstelbaar zullen zijn. Weigering is een 'rode lijn', het hoort niet in het militaire protocol te staan. Het is onaanvaardbaar om weigering te bespreken, het is onaanvaardbaar om te handelen naar weigering en het moet met onderscheid worden uitgevoerd; het maakt ons leven mogelijk en het bestaan zelf van dit geschil, dat overal moet worden beschermd, zodat het op een waardige manier kan verlopen.


Iedereen in deze kamer deelt dezelfde liefde voor dit land, dezelfde liefde voor de IDF en dezelfde bereidheid om hun leven te riskeren voor belangrijke doelen. De reservisten zijn een onafscheidelijk onderdeel van de IDF en nemen deel aan al haar missies. Ik veroordeel de ongepaste opmerkingen die tegen de reservisten en militairen zijn gemaakt. Het woord 'verraders' mag niet worden gebruikt; er zijn er hier geen.


Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de missies van de IDF in overeenstemming zijn met haar waarden en op een legale en statige manier worden uitgevoerd. Ik ben me ervan bewust dat mijn woorden een betekenisvolle betekenis hebben; Ik ben me ervan bewust dat ik een enorme verantwoordelijkheid op me neem, naast alle commandanten hier en degenen die dat niet zijn. Vertrouw op ons."


Foto IDF-woordvoerder


77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page