top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring Chef-Staf van de IDF tijdens bezoek aan zuid Gaza

Foto IDF woordvoerder


Woensdag hield de chef van de generale staf een situatiebeoordeling in de centrale Gazastrook met de bevelvoerend officier van het Zuidelijk Commando, MG Yaron Finkelman, de bevelvoerend officier van de 36e divisie, BG Dado Bar Kalifa, en andere commandanten.


De volledige verklaring van de chef van de generale staf:


“De gevechten vinden plaats in een zeer, zeer complex gebied, het is ondergronds, het is bovengronds, en er is een vijand die zijn verdediging gedurende een zeer lange periode op een zeer georganiseerde manier heeft voorbereid. Er is hier een bevolking, veel huizen – een zeer, zeer complex slagveld. Als je aankomt om een dergelijk systeem te laten ontploffen, zoals je de afgelopen dagen hier langs de Tancher Route hebt gedaan, is het een zeer complexe missie.

Foto IDF woordvoerder


Het moet gezegd worden dat we hier operaties uitvoeren die we nog nooit eerder hebben uitgevoerd. Zodra er iets ergs gebeurt, en ons hier iets heel ergs overkomt, hebben we heel wat mensen verloren en verwondingen opgelopen. Het enige wat ons als commandanten nog rest is leren, leren, leren.


Dit is een lange strijd, op veel fronten, we Ik heb veel uitdagingen, ik zie de mogelijkheden hier, ik weet heel goed dat we weten hoe we met welk probleem dan ook in Gaza moeten omgaan, er is geen vierkante kilometer in Gaza waarvan we niet weten hoe we deze moet betreden en ontmantelen, zoiets bestaat niet. na wat we deden - zoiets bestaat niet.


Na wat we deden, is er geen plaats in Libanon, geen versterkt gebied in Libanon dat we niet kunnen betreden en ontmantelen. We zullen daar naar toegaan waar het nodig is, en daar zul we doen wat gedaan moet worden, een lange oorlog aan de andere kant, we zullen met goede resultaten naar buiten komen."

139 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page