top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring donderdagavond IDF woordvoerder over toestaan hulpgoederen in Gaza


Screenshot


Goedenavond, IDF-strijders hebben de omsingeling van Gaza-stad, het middelpunt van de terroristische organisatie Hamas, voltooid. In de afgelopen uren hebben pantser- en infanterietroepen met de hulp van veel vliegtuigen van de luchtmacht commandoposten, lanceerplaatsen en andere terroristische infrastructuren aangevallen die door de Hamas-leiding en zijn terroristen worden gebruikt.


Technische troepen lokaliseren infrastructuren op de grond: bedreigingen, aanvallen, ontmantelen ze en om ze te neutraliseren zodat de troepen zich vrij kunnen bewegen in de veldcel, elimineren de strijders terroristen in face-to-face gevechten, waar er ook maar een gevecht is, ook al is het moeilijk, de hand van de IDF en de IDF-strijders heeft de overhand. Sterk vuur uit de lucht en de zee en blijf vooruit gaan, dit herhaalt zich van gevecht tot gevecht, we zullen blijven handelen en vechten.

Aan het hoofd van de strijdkrachten staan ​​de commandanten, die de gevechten dapper en heldhaftig leiden, samen met de strijders naar voren. Dit is de geest van de strijd, dit is de manier waarop de IDF vecht. De IDF werkt met volle kracht tegen Hamas in Gaza Strip, maar laten we ons niet vergissen als we willen begrijpen wie erbij betrokken zijn. Bij de oorlog kan men aandacht besteden aan het bezoek van een van de leiders van de moorddadige beweging van Hamas, Ismail Haniya, aan Iran. Vandaag gaat hij daar in een privévliegtuig op bezoek en het welkom dat hij krijgt van de leider van Iran heeft betekenis. De betekenis is dat Iran de boodschappers om ons heen duwt, samen met Hezbollah en anderen, om ons af te leiden van de focus op Hamas in Gaza.

We zijn gefocust op Hamas, we zijn gefocust op het ontmantelen van Hamas en doen een uiterste poging om al onze ontvoerden naar huis terug te sturen, dat is onze focus, we zullen daar niet van worden afgeleid. Wat de leiders van Hamas betreft die in privévliegtuigen vliegt en Gaza zal opofferen zoals Yahya Sinwar, is het hun hele doel om Gaza op te offeren voor hun persoonlijke overleving.

In het noorden heeft de IDF met gevechtsvliegtuigen een reeks Hezbollah-doelen op Libanees grondgebied aangevallen, waaronder militaire posities, terroristische infrastructuur, hoofdkwartieren, lanceerposities en opslagplaatsen voor wapens. Een grote reeks doelen werd vanavond aangevallen en dit was een reactie op raketbeschietingen. eerder uitgevoerd aan de Libanese grens naar de noordelijke regio.In het noorden van de IDF De IDF zal reageren met daden en niet met woorden, de IDF zal reageren met daden en niet met woorden.

We zijn zeer alert in Judea en Samaria, de IDF blijft samen met de Algemene Veiligheidsdienst het Palestijnse terrorisme bestrijden en tientallen gezochte personen arresteren. Elke nacht verijdelen we terroristische aanslagen en terreurdaden op elk moment. De afgelopen weken hebben de vliegtuigen van de luchtmacht onder leiding van de inlichtingendivisie een defensieve en offensieve operatie uitgevoerd met precieze doelen in verschillende arena's, terwijl tegelijkertijd tientallen van onze vliegtuigen op elk moment het luchtruim van het Midden-Oosten vullen. onze vijand ziet de luchtfoto, ziet de luchtmacht en onze mogelijkheden om met kracht en precisie te opereren van de doelen gegeven door Amn, zij begrijpen de betekenis hiervan.

De luchtmacht dekt samen met de inlichtingendiensten onze strijders op de grond in Gaza in het noorden en in de Iosh. Het luchtverdedigingssysteem zet samen met de marinemacht en de rest van zijn instrumenten en capaciteiten de inspanningen voort om de burgers van Israël in het luchtruim van de staat in alle gebieden en aan alle grenzen.

Vandaag bezocht de stafchef de luchtmachtbasis en zei: De IDF is klaar en uitgerust met al zijn capaciteiten voor elke ontwikkeling in welke arena dan ook. De luchtmacht opereert nu op minder dan de helft van haar sterkte en het grootste deel ervan is voorbereid en klaar om in elke sector en in zeer korte tijd te lanceren voor wat dan ook nodig is.

Tot nu toe is er een boodschap gegeven aan de families van 242 ontvoerden. Daarnaast hebben we een boodschap gegeven aan de families van 335 IDF-martelaren. Ons hart gaat uit naar de families en we zullen hen blijven vergezellen en samen met hen in deze moeilijke tijd zijn.


Tijdens moeilijke momenten zullen wij uiteraard ook de gewonden vergezellen en hen herstel wensen totdat zij herstellen en samen zijn met hun families. Zij die in de strijd zijn gesneuveld, hebben een beslissende bijdrage geleverd aan de veiligheid, hij heeft een beslissende bijdrage geleverd aan de nationale veiligheid van Israël, en meer dan dat zijn bijdrage is aan de vechtlust en in het kompas dat hij geeft aan alle strijders die nu in Gaza of in het noorden vechten, wat hen motiveert is het baken van degenen die voor hen in de strijd zijn gevallen, voor hen, voor hun We zullen blijven vechten. Totdat we de komende weken winnen, zullen we allemaal veerkracht en geduld moeten tonen."


255 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page