top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring kantoor premier Netanyahu: in Den Haag werd geroepen dat de premier aanzette tot genocide door een Bijbelse zinsnede te citeren

Holocaust Monument Den Haag. Foto gemeente Den Haag


Een van de absurditeiten die in Den Haag tegen Israël werden geuit, was de beschuldiging dat premier Benjamin Netanyahu na het bloedbad van 7 oktober aanzette tot genocide door de bijbelse zinsnede te citeren: 'Herinner je wat Amalek je heeft aangedaan.'

 

Deze valse en belachelijke beschuldiging weerspiegelt een diepe historische onwetendheid.

 

De Amalekieten vielen de kinderen van Israël genadeloos aan na de uittocht uit Egypte. De vergelijking met Amalek is door de eeuwen heen gebruikt om degenen aan te duiden die het Joodse volk proberen uit te roeien, meest recentelijk de nazi’s.

 

Dat is de reden waarom de woorden op een spandoek in een permanente tentoonstelling in Yad Vashem, het beroemde Israëlische Holocaust Museum, bezoekers aansporen om “Herinner je wat Amalek je heeft aangedaan.” Dezelfde zinsnede verschijnt in Den Haag bij het monument voor de Nederlandse joden die tijdens de Holocaust zijn vermoord. Uiteraard is geen van beide verwijzingen een aansporing tot genocide op het Duitse volk.

 

Zo was ook de verwijzing van premier Netanyahu naar Amalek geen aansporing tot genocide op de Palestijnen, maar een beschrijving van de uiterst kwaadaardige acties van de genocidale terroristen van Hamas op 7 oktober en de noodzaak om deze te confronteren.

440 weergaven1 opmerking

1 Comment


Yolanda de Groot
Yolanda de Groot
Jan 16

Ze moeten toch iets verzinnen en alles inzetten om te winnen [denken ze]. Ik hoop echt dat de rechters verstand in hun hoofd hebben zitten en dit allemaal doorzien en met een positieve uitslag komen.

Like
bottom of page