israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Verklaring minister van Defensie Benny Gantz met aankondiging nieuwe maatregelen


Minister van Defensie Benny Gantz. Foto Elad Malka / GPO


Minister van Defensie Benny Gantz maakte woensdag, na een situatiebeoordeling die werd gehouden op het centrale commandohoofdkwartier van de IDF, nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen terreur. De situatiebeoordeling werd gehouden samen met de stafchef van de IDF en de commandant van het Centraal Commando.


Daarna gaf hij een verklaring die hij begon met: "Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers van de recente aanslagen en een spoedig herstel toewensen aan degenen die lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt."


De staat Israël wordt momenteel geconfronteerd met een moorddadige golf van aanslagen.

Net als in het verleden zullen de daders van terrorisme worden geconfronteerd met onze machtige veiligheidstroepen. Ze krijgen te maken met veerkrachtige burgers. De staat Israël heeft in het verleden oorlogen, operaties en golven van terreur meegemaakt - en ook deze keer zullen we overwinnen.


We nemen de defensieve en offensieve maatregelen die nodig zijn om verdere aanvallen te voorkomen. Op operationeel niveau beheert de IDF, onder leiding van de stafchef en in samenwerking met andere veiligheidsorganisaties, de inlichtingeninspanningen van Israël en voert ze operaties en arrestaties uit van terroristen en hun assistenten, waar ze zich ook bevinden.


Daarnaast heb ik de IDF opdracht gegeven om de Israëlische politie te helpen door uitrusting te leveren, de opname van troepen te ondersteunen en gevechtssoldaten in te zetten bij verschillende missies.


Vanmorgen heb ik ook uitvoerende arrestatiebevelen ondertekend voor Israëlische ingezetenen die betrokken zijn bij terroristische activiteiten, en dat zullen niet de laatste zijn.


Als het nodig is, zijn we voorbereid op de onmiddellijke rekrutering van duizenden reservisten die samen met de Israëlische politie de straten zullen overspoelen. We hebben een uitstekend en vastberaden leger, dappere en gewaardeerde politieagenten en toegewijd veiligheidspersoneel met uitzonderlijke capaciteiten.


We zullen al het nodige doen om deze golf van terrorisme te stoppen. We zullen veiligheid en stabiliteit herstellen door kracht, wijsheid en verantwoordelijkheid te tonen. We zullen handelen in overeenstemming met onze langetermijnvisie en beveiligingsbehoeften.


Israëlische burgers, onze veiligheidsdiensten worden ingezet om de rust te waarborgen en uw veiligheidsgevoel te versterken. We voeren operationele activiteiten uit en handelen verantwoordelijk - zonder woede of hysterie.


We moeten niet vergeten - deze verachtelijke terroristen willen een bloedige prijs vragen - ze willen angst en chaos zaaien. Ze proberen ons te verdelen. In deze test van veerkracht zal de Israëlische samenleving winnen.


Tot slot vraag ik alle Israëlische burgers om hun leven met hun dagelijkse routine, voort te zetten terwijl ze waakzaam zijn en de instructies van onze veiligheidstroepen opvolgen. Bedenk dat deze gruwelijke moordenaars angst en polarisatie willen zaaien. Als reactie daarop zullen we veerkrachtig en vooral veilig blijven.”


101 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws